Trupa de teatru INOCENT THEATRE prezinta ”Steaua fara nume”

,Steaua fără nume” este o comedie romantică savuroasă cu pasiune, umor, prospețime și inteligență. Marin Miroiu, un profesor de matematici și cosmografie dintr-un orășel de provincie, descoperă o stea. Acesta cumpără de la București o carte foarte veche și destul de scumpă, un atlas ceresc care îi poate asigura că el este cel care a descoperit steaua și nimeni altul înaintea sa.

În după-amiaza cu pricina, profesorul vine la gară să ridice mult așteptata carte! Tot în aceeași seară coboară în gara mică și afumată – fără voia ei – o necunoscută fără bilet. Profesorul se oferă să o ajute, propunându-i să înnopteze în casa lui până a doua zi – zi de leafă! – când i-ar fi oferit banii necesari pentru a cumpăra un bilet de tren spre București. Necunoscuta acceptă și totul capătă dimensiunea poveștilor hollywoodiene, adică cei doi se îndrăgostesc și petrec o noapte împreună.

A doua zi, un bărbat elegant bate la ușa lui Miroiu. Este Grig, iubitul bogat al Monei… Cerută de nevasta de către Marin, Mona face o alegere care va schimba destinul protagoniștilor………

Trupa de teatru ,,INOCENT THEATRE,, a luat ființă în septembrie 2015, la inițiativa, si datorită insistenței, vicepreședintelui Cristi Măric.  Membrii trupei Inocent Theatre sunt nevăzători sau cu grave deficienţe de vedere, însă aproape niciodată spectatorii nu îşi dau seama de deficienţa acestora „Luminile scenei strălucesc la fel pentru toţi actorii, chiar dacă noi nu le vedem. Suntem la fel ca ceilalţi oameni care învaţă rolurile vieţii, rolurile personajelor. În plus, însă, există mândria de a putea urca pe scenele marilor teatre, precum cea a Teatrului din Bacău, a celui din Galaţi, sau cum va fi această experienţă de la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti , explică Laura Damian, de asemenea, actriţă în cadrul Inocent Theatre.

Din trupă mai fac parte Simona Gavril, Vasile Damian, Iulian Cioinag, Elena Dumitru şi Cristi Maric, iar regizorul care pune în scenă întreaga piesă este Bogdan Matei, actor la Teatrul Municipal din Bacău şi şef de promoţie al Facultăţii de Teatru din Iaşi.

Intrarea liberă.

INFO

Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi

Bd. Carol 1, Parcul Copou, Iasi

www.facebook.com/culturacopou

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: