”Trofeul Municipiului Iasi”, editia 2016 – turneu international de tenis feminin

tenis feminin cfr iasi

Turneul internaţional feminin de tenis din calendarul mondial ITF, denumit “Trofeul Municipiului Iaşi” se va desfăşura la arenele de tenis CFR Iaşi în perioada 2-10 iulie 2016. Competiţia are premii totale de 10.000 dolari şi este organizată de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.

Directorul de turneu este antrenorul ieşean de tenis Vergil Aghion iar supervisorul ITF al competiţiei este bucureşteanul Dan Nicolae. Brigada de arbitri va fi compusă din Mihai Dumitrescu, Dumitru Bucur şi Sabina Spireanu (toţi din Bucureşti), Dragoş Moisi (Adjud) şi Cătălin Costaş (Iaşi).

În perioada 2-4 iulie, pe tabloul din calificări, la simplu, vor participa 48 de sportive, iar câştigătoarele finalelor din calificări, opt la număr, vor promova pe tabloul principal de “32”, unde întrecerile sunt programate în perioada 5-10 iulie. La dublu feminin va fi un tablou principal de “16”, întrecerile fiind programate în perioada 5-8 iulie 2016.

Mingea oficială a competiţiei este Wilson US Open (Type 2).

Pe tabloul principal de simplu se vor acorda şi patru wild-carduri, două din partea CS CFR Iaşi şi alte două din partea FR Tenis. La dublu se vor acorda trei wild-carduri, două din partea CS CFR Iaşi şi unul din partea FR Tenis.În calificări, la simplu, CS CFR Iaşi şi FR Tenis pot acorda şase wild-carduri.

Clubul ieşean invită în primul rând tinerele sportive din Iaşi şi din zona Moldovei, care au 14 ani împliniţi în preziua turneului şi sunt înscrie la ITF cu IPIN să participe la Trofeul Municipiului Iaşi, înscrierile la competiţia din calificări urmând a avea loc în după amiaza zilei de vineri, 1 iulie, la arenele de tenis CFR Iaşi, din cartierul Alexandru cel Bun, de pe Şoseaua Naţională nr. 7-9, din incinta bazei sportive CFR Iaşi.

În prezent, după retragerile oficiale din 21 iunie, numărul 1 la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis a devenit românca Irina Fetecău (20 ani împliniţi pe 17 aprilie 2016, locul 593 WTA), componentă a CS Dinamo Bucureşti, care a mai evoluat la turneul ieşean şi în anii din urmă.  Cea mai bună clasare a Irinei Fetecău, în clasamentul mondial WTA, a fost locul 570 la simplu (pe 24 august 2015), iar la dublu locul 935 (pe 20 iunie 2016).

Pe tabloul principal al probei de simplu, în primele 18 jucătoare nominalizate de ITF, au intrat tenismene din opt ţări, din România, Republica Moldova, Belgia, Franţa, Italia, Austria, Rusia, Ucraina.

Primele patru favorite sunt: Irina FETECĂU (20 ani, România, locul 593 WTA, aparţine de Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti), Cristina ADAMESCU (20 ani, România, locul 611 WTA, aparţine tot de CS Dinamo Bucureşti), Anastasia VDOVENCO (22 ani, din Chişinău – Rep. Moldova, locul 641 WTA, ea fiind câştigătoarea ediţiei din 2015) şi Britt GEUKENS (20 ani, Belgia, locul 679 WTA).

Pe tabloul de calificări de “48”, ITF a nominalizat 42 jucătoare, printre ele fiind şi ieşeanca Diana Iacob (14 ani şi jumătate, debutantă, antrenată de fostul jucător al CS CFR Iaşi, Teodor Leahu). Jucătoarele din calificări sunt din Italia, România, Cehia, Rusia, Germania, Marea Britanie, Belarus, Ucraina, Ungaria, Cipru.

Tradiţionala Conferinţa de presă oficială de deschidere a competiţiei este programată luni, pe 4 iulie 2016, la ora 11.00, în incinta restaurantului din cadrul bazei sportive CFR Iaşi. Finalele turneului de la Iaşi vor avea loc vineri după-amiază, pe 8 iulie, la dublu şi respectiv duminică dimineaţă, pe 10 iulie, în proba de simplu.

Intrarea spectatorilor la arenele CFR Iaşi, la meciurile de tenis de la “Trofeul Municipiului Iaşi” este liberă, pe toată durata competiţiei!

In perioada 6-14 august 2016, tot la arenele ceferiste va avea loc Trofeul Municipiului Iaşi la tenis masculin, cu premii mărite în acest an la 25.000 dolari. 

Preluare de pe clubsportivcfr.ro

INFO

Clubul Sportiv CFR Iaşi

Şoseaua Naţională, nr. 7-9, Iaşi

Telefon: 0232 255303; 0232 215600 – interior 123852

E-mail: clubsportivcfr@yahoo.com

Site: www.clubsportivcfr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: