Trofeul Andros: Dacia Lodgy „Glace” cistiga din nou

Performanta, strategie si stapinirea conditiilor dificile au fost cuvintele cheie ale celei de-a treia etape a Trofeului Andros. Aflata constant in lupta pentru victorie, echipa Dacia a stiut sa ia deciziile potrivite la momentul potrivit, obtinind astfel a doua victorie din acest sezon, in cursa numarul 2.

Trofeul Andros1

Credite foto: Bernard Bakalian

Alain Prost, primul pilot care a reusit sa se impuna in acest an in doua curse succesive, a ajuns sa se plaseze in fruntea clasamentului general al Trofeului Andros. Evens Stievenart si Nicolas Prost au obtinut si ei rezultate bune si au reusit sa se claseze in grupul fruntas. Desi jocurile sunt inca departe de a fi facute, Dacia Lodgy „Glace” trece deja drept revelatia acestui sezon.

Inca de la primele teste libere, Alain Prost, Evens Stievenart si Nicolas Prost au constatat ca, in ciuda caderilor masive de zapada, traseul era aproape lipsit de gheata. Echipa a stabilit o strategie adaptata conditiilor de pe pista, pornind de la constatarea ca, la fel ca in Andorra, utilizarea anvelopelor va avea un rol hotaritor.

Trofeul Andros4

Credite foto: Bernard Bakalian

Astfel, Evens Stievenart a decis sa nu forteze in prima mansa de calificari, in timp ce Nicolas Prost a obtinut un foarte bun loc zece. Cu 60 de kg de lest in masina sa, Alain Prost a concurat in ultima serie. Cvadruplul campion mondial de F1 a facut dovada unui parcurs exemplar timp de patru ture, dar a ratat cel mai bun timp cu o zecime de secunda, obtinind astfel locul al treilea.

Cei trei piloti ai echipei Dacia au remarcat tendinta de degradare a anvelopelor in conditiile in care portiunile de asfalt alternau cu cele acoperite de zapada proaspata. Alain si Nicolas si-au menajat anvelopele pentru cursa a doua, iar Evens a incercat ca obtina un timp bun. Astfel, la sfirsitul mansei de calificari, Alain Prost s-a situat pe locul al 5-lea, Evens Stievenart pe locul 9 si Nicolas Prost pe locul 15.

Dupa acest loc al 5-lea in prima cursa, Alain Prost a si-a pierdut lestul pentru cursa urmatoare. Dupa aceasta prima confruntare de la Alpe d’Huez clasamentul devenise foarte strins, ocupantii primelor trei locuri fiind, in ordine, Olivier Panis, Jean-Philippe Dayraut si Alain Prost.

Simbata, chiar dupa o noapte in care a nins mult, conditiile pistei au continuat sa lase de dorit, gudronul iesind la suprafata din ce in ce mai mult. Masinile Dacia Lodgy „Glace” au reusit o prima mansa de calificari foarte buna, Alain Prost clasindu-se pe locul al 3-lea, urmat de Evens Stievenart, pe locul 4, si de Nicolas Prost, pe locul 10. Toti trei si-au menajat cele mai bune anvelope pentru ultima sesiune de calificari din week-end.

Aceasta strategie s-a dovedit inspirata. Nicolas Prost a obtinut cel mai bun timp intermediar, inaintea lui Evens Stievenart. Ultimul cuvint i-a revenit insa lui Alain Prost. El a reusit patru ture perfecte, ajungind pe locul intii. Cei trei piloti ai echipei Dacia s-au situat in top 6 : Alain pe locul 1, Evens pe locul 5 si Nicolas, pe 6.

Strategia si maiestria pilotilor au plasat astfel echipa Dacia intr-o pozitie ideala inaintea finalei. Primul care a intrat in actiune a fost Nicolas, care s-a clasat al treilea in finala si a obtinut locul 6 in clasamentul celei de-a doua curse –cel mai bun rezultat al sau de pina acum in Trofeul Andros. Alain Prost a cistigat cursa a 2-a, iar Evens Stievenart s-a clasat pe locul 5.

Trofeul Andros

Credite foto: Bernard Bakalian

Alain Prost, singurul pilot care a cistigat in acest sezon doua etape consecutive, preia astfel conducerea in clasamentul Trofeului Andros. Urmatoarea etapa va avea loc in zilele de 6 si 7 ianuarie 2012, la Isola 2000.

Alain Prost:Sase pneuri inseamna putin. Cu 60 de kilograme de lest si cu pista acoperita de gudron trebuia sa fii foarte atent la condus. Locul intii inseamna mult. Este important ca am reusit sa obtin rezultate bune si sa preiau in aceasta seara conducerea Trofeului Andros. Pentru a fi campion trebuie sa fii constant, sa gindesti strategic si sa nu vizezi intotdeauna victoria. Va fi o competitie strinsa. Bilantul acestor prime trei curse este marcat de eficienta pe care o dovedeste Dacia Lodgy „Glace” si de importanta de a fi prezent in competitie cu doua masini si cu trei piloti. Cele doua victorii, la Andorra si la Alpe d’Huez, se datoreaza si lui Nicolas si Evens. Vreau sa salut si echipa tehnica pentru ca a facut o treaba foarte buna in pofida conditiilor dificile cauzate de incidentul care a afectat infrastructura tehnica. Speram sa putem face o sesiune de incercari inainte de etapa de la Isola 2000. Acest sezon este incredibil de strins, iar scorul final se va decide la limita.”

Clasament Alpe d’Huez 1:
1. Pierre Llorach (Renault Clio III);
2. Olivier Panis (Skoda Fabia);
3. Bertrand Balas (Mini Countryman);
4. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman);
5. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace) ;
6. Benjamin Rivière (Skoda Fabia);
7. Olivier Pernaut (Ford Fiesta RS);
8. Franck Lagorce (Skoda Fabia);
9. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace) ;
10. Didier Thoral (Toyota Auris);

15- Nicolas Prost (Dacia Lodgy Glace).

Clasament Alpe d’Huez 2 :
1. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace) ;
2. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman);
3. Franck Lagorce (Skoda Fabia);
4. Benjamin Rivière (Skoda Fabia);
5. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace);
6. Nicolas Prost (Dacia Lodgy Glace)
;
7. Bertrand Balas (Mini Countryman);
8. Pierre Llorach (Renault Clio III);
9. Olivier Panis (Skoda Fabia);
10. Olivier Pernaut (Ford Fiesta RS).

Clasament general Trofeul Andros:
1. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace), 444 puncte ;
2. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman), 443 puncte;
3. Olivier Panis (Skoda Fabia), 431 puncte;
4. Benjamin Rivière (Skoda Fabia), 424 puncte;
5. Franck Lagorce (Skoda Fabia), 422 puncte;
6. Pierre Llorach (Renault Clio III), 421 puncte;
7. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace), 410 puncte;
8. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio III), 386 puncte;
9. Olivier Pernaut (Ford Fiesta RS), 383 puncte;
10. Nicolas Bernardi (Ford Fiesta RS), 361 puncte.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: