Trippin’ Rippin’ cu REGINALD OMAS MAMODE IV(UK), Scuffle(Ro) si Kidamn(Ro)

Beat Poetry si Meru Iaşi prezintă: Trippin’ Rippin’ cu REGINALD OMAS MAMODE IV・UK, Scuffle・Ro si Kidamn・Ro. Live Act & DJ Sets: Neo Soul, Rare Grooves, Broken Beats, Hip-Hop, Funk. Sambata, 1 aprilie, de la 10 PM la 4 AM

Serile sau sesiunile muzicale Trippin’ Rippin’ sunt călătorii sonore pornite din stranii curiozități, călătorii prin timp – trecut, prezent și viitor – prin spații imaginare, fantastice, uitate, prin ghetouri oculte și intergalactice; melanjuri “mellow, deep, hip” ce își propun, pe plan local, să ofere alternative muzicale și să promoveze explorări sonore sau ritmice mai puțin populare și, totodată, diferiți artiști, muzicieni, producători sau DJs.

Trippin’ Rippin’ găzduiește cu mult entuziasm “un om cu plăceri simple: sunete pline de soul, oameni și povești, frați, prieteni și familie” (Gilles Peterson):

REGINALD OMAS MAMODE IV 22a Music, Five Easy Pieces, Intimate Friends

Reginald Omas Mamode IV este *poate* partea cea mai soulful a familiei de muzicieni, beat-makeri și producători din jurul caselor de discuri 22a, Rhythm Section International și IZWID, artiști precum Paul White, fLako sau Mo Kolours, și locuri precum Rye Lane din Peckham, Londra. E o lume a beat-making-ului destins dar plin de groove-uri, în care ascultătorul pasionat va putea simți “similarități spirituale cu D’Angelo, Theo Parrish, J Dilla sau John Coltrane” (Dummy Mag).

Pe când “bătând din palme și dansând apăsat” poate suna ca o foarte modestă descriere a muzicii lui, vânătoarea prin nesfârșitele cutii de disco, soul și funk ale anilor 70 l-a inspirat pe producătorul din sudul Londrei să fuzioneze prăfuite tobe sincopate și tot felul de sunete unice, care întotdeauna par scăldate de soare, cu propriile seducătoare linii vocale. Reginald își descrie muzica drept una “lumească, pentru inimă și suflet, pentru oameni buni” și noi credem că livrează exact acest lucru.

“În ziua de astăzi, muzica pare să fie utilizată mai mult ca o cârjă pentru umanitate. Majoritatea oamenilor par să fi uitat că aceasta este o parte intrinsecă a speciei noastre. Ritmurile naturale ale propriilor inimi și vocea, ‘instrumentul melodic’ cu care am fost înzestrați din naștere, sunt clare exemple ale naturii inerente a muzicii în cadrul ființei noastre. Cu toții avem nevoie de acest lucru numit muzică. La fel ca și străbunii noștri.” Reginald Omas Mamode IV

După 1 LP și 5 EP-uri mult lăudate, noul album eponim al lui Reginald Omas Mamode IV a fost lansat în a doua jumătate a anului trecut, și ca majoritatea muzicii lui scoasă pe format fizic, a fost epuizat foarte rapid, atât pe CD cât și pe vinyl. Albumul este un model perfect al unei viziuni futuristice a soul-ului, dar și un omagiu adus moștenirii / rădăcinilor proprii. Albumul crează un colaj de tobe prăfuite, post-Dilla funk, linii de bas a la Sly Stone și vocalurile sincere ale lui Mamode. Temele abordate se întind de la cele personale, cum ar fi înrăutățirea comunicării într-o relație, până la cele universale, cuprinse în imnul anti-război din ‘The Value’, fiind însă prezente și doar peisaje auditive ce variază de la piese precum ‘Bruk Out’, unde broken beat-ul intră în coliziune cu jazz fusion-ul bazat pe groove-uri tipice lui Herbie Hancock & The Headhunters, la piese ca ‘Drums Of The Positive’, în care Mamode surprinde “muzica insulei de sclavi ale străbunilor tatălui meu… Maloya, Sega, Nyabinghi”, sau free jazz-ul din ‘Omas Sextet’.

Unul dintre membrii de bază ai cooperativei 22a (împreună cu Jeen Bassa, Mo Kolours, Tenderlonious, Al Dobson Jr, și prin extensie, Henry Wu, K15, Ruby Rushton și alții), pe care The FADER o numește “o amestecătură kaleidoscopică de hip-hop, house, și explorări de groove-uri ținută laolaltă de un singur lucru: credința imună la timp a ritmului ca și limbă universală”, Reginald Omas Mamode IV are multe lucruri de care să fie mândru. Ultimul an l-a văzut prestând live și punând muzică la relansarea Jazz Café din Londra, la Shapes, Ronnie Scott’s, festivalul Gottwood și în țări precum Franța, Olanda și multe altele.

Super talent cosmic-soul. Țineți-l pe radarul vostruStamp The Wax

Echivalentul unei îmbrățișări acusticeBoiler Room

O grămadă de generozitate și creativitateRansom Note

Îmbibat cu sunete funk, Latin, soul și muzică Africano-NubianăHyponik

Reginald va aduce la Trippin’ Rippin’ propriul melanj soulful de jazz liber și beat-uri sparte! Nimic altceva decât vibrații pure!

Kidamn și Scuffle sunt gazdele și fondatorii evenimentului Trippin’ Rippin’, reprezentând și câteva dintre forțele creatoare din spatele proiectului Beat Poetry, o platformă și un eveniment muzical ce a debutat în Club Brain, la Iași, în 2010. Pasionați și colecționari de muzică, aceștia sunt cunoscuți pe scena locală, în special cea ieșeană, ca unii dintre cei mai rafinați și eclectici selectori datorită DJ seturilor lor, împărtășind sunete și ritmuri variate, de la diferite “crate diggers’ nuggets” la jazz, soul și funk sau de la hip-hop și “neck-snapping beats” la diferite electronice abstracte, rock, psyché și world music.

Împreună cu Reginald cei trei promit o seară plină de vibrații pozitive și mișcări de dans energice, o călătorie evoluționistă a gândului și a simțurilor, extinzându-și pasiunea muzicală asupra urechilor flămânde și corpurilor frenetice.

Eveniment susținut de Brain Events și Acaju.

INTRARE

Intrare / Susținere artiști: 20 Lei, Pentru a vă garanta accesul vă sugerăm și încurajăm să ajungeți până în ora 22 deoarece spațiul este limitat.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: