Trio Brancusi, in concert la Carnavalul de la Venetia

Sâmbătă, 15 februarie 2014, ora 19:00, la Ateneo Veneto din Venetia (Campo San Fantin 1897), Institutului Român de Cultură si Cercetare Umanistică de la Venetia în parteneriat cu VELA – Gruppo AVM si Ateneo Veneto, organizează în cadrul editiei din acest an a Carnavalului de la Venetia concertul sustinut de TRIO BRÂNCUȘI: Satenik KHOURDOIAN – vioară, Laura BURUIANĂ – violoncel si Mara DOBRESCO – pian.

Satenik KHOURDOIAN, violonista de origine armeniană, născută la Marseille, a urmat cursurile de vioară si de muzică de cameră la Conservatorul din Paris la clasa lui Jean Ter Merguerian, Jean-Jacques Kantorow si Alain Meunier. A avut ocazia să colaboreze cu artisti de renume mondial precum: Christian Ivaldi, le Trio Wanderer, Emmanuel Strosser, Pierre Amoyal, Vladimir Mendelssohn, Rudolph Koelman, Joseph Rissin, Myriam Fried, Ana Chumachenko, Zakhar Bron. Saténik Khourdoian este laureată a mai multor concursuri internationale de prestigiu precum “Révélation Classique de l’Adami 2009”, Concours Long Thibaud et trois prix spéciaux, YCA la New York. A sustinut concerte pe scene importante din lume precum Concertgebouw d’Amsterdam, Jerusalem Music Center, Salle Pleyel, Salle Cortot, Salle Gaveau, Cité de la Musique à Paris,Theâtre du Chatelet,Radio France,Grand-Théâtre de Provence Wortham Center de Houston,Salle Puccini de Milan, Philharmonie d’Erevan.

Laura BURUIANĂ, violoncelistă născută la Bucuresti în 1980 a început studiul violoncelului la vârsta de 10 ani pregătindu-se la liceul de muzică „George Enescu” din Bucuresti cu profesorii Constantin Gheorghiu si Dan Totan, iar între anii 1999 si 2004 a studiat la Universitatea de Muzică Bucuresti cu profesorii Marin Cazacu si Vasile tugui. Între anii 2004 si 2007 a fost masterandă la Hochschule fur Musik Köln, clasa Prof. Frans Helmerson. După câstigarea premiului I la concursul international Young Concert Artists din New York în anul 2003, cariera violoncelistei Laura Buruiană s-a bucurat de o recunoastere pe plan mondial, muziciana fiind caracterizată drept o „veritabilă virtuoză, ale cărei sunete izvorâte din instrumentul său sunt pline de culori, de dramă” (New York Times). Artista „ar putea la fel de bine să fie si o soprană. Ea îmbrătisează violoncelul ca pe o extensie a propriului corp, personificând lirismul potrivit unui instrument ce este atât de apropiat vocii umane” (Washington Post). În acelasi an, a câstigat si premiul I la concursul international Arturo Bonucci de la Roma, fiind definită ca „o artistă cu o intuitie muzicală exceptională, dotată cu o tehnică desăvârsită…” (La Gazzetta del Mezzogiorno). A fost solistă a mai multor orchestre importante precum: Orchestra Simfonică din Bari (concertele de sostakovici si Dvorak), Orchestra de Cameră din Berlin la festivalul de la Rheingau (concertul de Ph. E. Bach), Filarmonica „George Enescu” din Bucuresti (concertele de sostakovici, Vieru si Dvorak), Orchestrele Societătii Radio România (concertele de Haydn, Bentoiu, Cretu si variatiunile Rococo de Ceaikovski), Filarmonica din Shanghai (concertul de Dvorak), Orchestra din Santander (concertul de Dvorak), Orchestra Simfonică din Ohio (Concertul de Saint-Saens), Orchestra Simfonică din Carolina de Nord (Variatiunile Rococo de Ceaikovski). A colaborat cu diferiti dirijori, printre care: Oliver von Dohnányi, Gerhard Zimmermann, Lorenzo Muti, Chen Xiaochen, Song Kyu Ryu, Remus Georgescu, Dorel Pascu. A fost invitată la mai multe festivaluri internationale importante cum ar fi: Festivalul „George Enescu (România, 2005, 2007, 2009 si 2011), Festivalul Due Mondi (Italia, 2002, 2003, 2005), Festivalul de la Rheingau (Germania, 2006), Festivalul Mostly Ceaikovski de la Pella (USA, 2004), Festivalul de la Usedom (Germania, 2002 si 2003), Festivalul Young Euro Classic Berlin (Germania, 2004).

Mara DOBRESCO, pianista româncă stabilită de 10 ani în Franta, este laureată a mai multor concursuri internationale precum Fondations Yamaha, Meyer, Tarazzi et Nadia et Lili Boulanger. A sustinut recitaluri în Franta, România, Spania, Italia, Germania, Austria Bulgaria,Rusia, Argentina, Australia, Japonia, SUA. În Franta, a fost invtată să sustină recitaluri în săli prestigioase precum Théâtre Mogador, Cité de la Musique, Théâtre de Châtelet, Musée d’Orsay, Salle Cortot, Grand Théâtre de Provence, Festival d’Aix en Provence, Anniversaire Chopin au Tarmac de Châteauroux et Salle Pleyel, Festival  de Nohant, Festival Chopin à l’Orangerie de Bagatelle, Festival « Piano en Saintonge », Musée Jacquemart-André, Festival “Classique au Vert”, Festival “Chartres en plein chant”, L’Embarcadère à Lyon, Musée Herbert à Grenoble, Musée d’Art Contemporain de Strasbourg. A urmat cursuri de măiestrie cu Martha Argerich, Dominique Merlet, Jean-Claude Pennetier et Pierre-Laurent Aimard. A urmat, de asemenea, cursurile conservatorului de muzică din Bucuresti si a conservatorului din Paris la clasa de pian a lui Gérard Frémy.

Evenimentul beneficiază de sprijinul financiar al Institutului Cultural Român si face parte din programul oficial al Carnavalului de la Venezia 2014

INFO

www.carnevale.venezia.it

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: