Trienala Internaţională de Artă Textilă ,,Texpoart”

Trienala Internaţionala de Arte Textile TexpoArt

Trienala Internaţională de  Artă Textilă ,,Texpoart” este deja la cea de a treia ediţie şi reuneşte pe simeze lucrări ale artiştilor din toată Europa, din Turcia şi Japonia, sub patronajul Uniunii Artiştilor Plastici şi al Universităţii de Arte ,,George Enescu” – Iaşi, fiind cel mai amplu şi prestigios eveniment de acest gen din ţară.

Sunt prezentate lucrări de artă contemporană ce implică experimentele textile diverse a peste 70 de artişti consacraţi din 12 ţări, ilustrănd cele mai reprezentative tendinţe ale momentului. În condiţiile actualei globalizări, artiştii recurg tot mai mult la  experimente personale, singura formulă ce-i individualizează. Tocmai lipsa impunerilor în materie de tematică şi transpunere, specifică acestui eveniment expoziţional, s-a constituit în motivaţia principală a artiştilor de pe trei continente, care şi-au reunit lucrările la Iaşi, într-o adevărată joncţiune culturală.

Manifestarea expoziţională se va desfăşura în perioada 1 – 25 aprilie 2014, în Galeriile de Artă ale Fundaţiei Regale de la Biblioteca Universitară ,,Mihai Eminescu” – Iaşi. Vernisajul va avea în data de 3 Aprilie ora 18. Prezintă Profesor Universitar Petru Bejan de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

INFO

Galeriile de Artă ale Fundaţiei Regale
Biblioteca Centrala Universitara
www.bcu-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: