Tribute Cesária Évora

Joi, 12 ianuarie 2012, Queen’s CAFFEE LOUNGE te asteapta la un eveniment inedit in memoria “divei desculte” – Cesaria EVORA.

Cesária Évora (n. 27 august 1941, Mindelo – d. 17 decembrie 2011) a fost o cantareata originara din Republica Capului Verde, recunoscuta pentru vocea sa grava, specifica contraltelor. Évora a inceput sa cante in 1957, insa si-a facut debutul discografic de-abia in anul 1988 prin intermediul discului La Diva Aux Pieds Nus. Avand o cariera care s-a intins pe parcursul a sase decenii, Évora era numita „Diva desculta” deoarece prefera sa urce pe scena fara a purta incaltaminte;[4] materialele sale discografice au fost comercializate in peste cinci milioane de exemplare pe plan international, iar Évora este considerata una dintre cele mai de succes cantarete care au provenit din Republica Capului Verde.

4 Universe are in componenta patru tineri pasionati: Andra si Bogdan Botez la voce si chitara/ efecte speciale, Aurelian Holera la trompeta si Dragos Pamfil la percutie, care alcatuiesc o formatie diferita atat prin structura cat si prin repertoriul ales.Inceputul a fost al muzicii clasice si ambientale abordata in stil modern, apoi pe masura ce au devenit cunoscuti, cei patru au abordat un stil bazat pe elemente de smooth-jazz, neotango si latino.

Intrarea libera.

Rezervari: 0751 – 22.44.44

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: