Tribut Nirvana – Unplugged cu trupa ,,Beauty and the rat”

Sunteti invitati să luaţi parte la un eveniment care a devenit deja tradiţie pentru Asociaţia Culturală Moldavia – Tribut Nirvana – Unplugged – joi, 27 aprilie, 2017, într-un cadru special în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor.

Trupa ,,Beauty and the rat” va concerta pentru voi, într-o atmosfera caldă, unică, iar câţiva norocoşi vor sta chiar pe scenă, langă ei.

Când spui Kurt Cobain, te gândești automat la Nirvana. Spui Nirvana și rezultatul este același. Fenomenul creat de Cobain alături de Krist Novoselic și David Grohl rămâne în amintirile noastre și la 18 ani de la dezbinarea formației, ajungând un succes inimaginabil în doar 7 ani de existența. Inițial cântând pe la petreceri de colegiu, celor doi membri li s-au oferit ocazia să semneze cu o casă de discuri independent și astfel a apărut primul lor single(“Love Bug/Big Cheese”).

Trupa a schimbat diverși chitariști, toboșari, și a purtat diferite nume ca Skid Row, Pen Crap Chew sau Ted Ed Fred până să ajungă la combinația cunoscută în prezent. Nimeni nu a crezut că trupă Nirvana va ajunge atât de departe și din această cauză primul lor album, Bleach nu a fost puternic mediatizat de casa de discuri Sub Pop Records dar a produs vânzări serioase de aproximativ 40 000 de copii. Deși albumul a fost un mare succes, toboșarul de la acel moment, Chad Channing a părăsit trupa după turneul european, fiind înlocuit temporar de Dan Peters.

În 1991 vine la tobe David Grohl și cei trei au început înregistrările pentru albumul Nevermind. Produsul final a fost o mare reușită dar în spatele său au existat multe nemulțumiri din partea membrilor formației față de sunetul șlefuit care se abătea de la stilul tradițional al trupei. Albumul a reprezentat lansarea Nirvanei pe plan mondial având vânzări de peste 10 milioane de copii în SUA iar în 1992 ajungea pe locul întâi în topul Billboard.

Tot în 1992 Nirvana participă la ce avea să fie cunoscut drept cel mai bun concert al lor, la Reading Festival, deși membri formației se așteptau ca acel concert să fie dezastruos . Din acel an, viața lui Kurt Cobain a intrat în declin și astfel și existența trupei Nirvana. O serie de supradoze l-au împins pe Cobain departe de muzică. Ultimul lor album ,,În Utero, de pe care fac parte hiturile Heart Shaped Box și All Apologies este lansat pe 21 septembrie dar în timpul concertului european din 1994, Cobain se oprește la Roma. O altă supradoză îl bagă într-o comă din care supraviețuiește. Câteva luni mai târziu vocalistul trupei Nirvana se sinucide, lăsând în urmă o scrisoare prin care explică că nici muzica nu o mai simțea și că nu mai poate continua.

După moartea lui Kurt Cobain, Grohl și Novoselic au lansate mai multe albume la care însuși Cobain lucrase. Cei doi membri rămăși au continuat să lucreze în industia muzicală, Grohl alăturându-se trupei Foo Fighters iar Novoselic implicându-se în acțiuni politice ce vizau drepturile muzicienilor. Cei doi au mai colaborat pentru a lansa un box set comemorativ al trupei Nirvana ce conținea piese rare și demouri de la începutul carierei.
Încheiat înainte de vreme, proiectul Nirvana a fost tumultos și de neuitat, dovadă cea mai bună fiind numărul de fani care au continuat să apară deși trupa a murit iar stilul unic și obsesia pentru perfecțiune i-a transformat în revoluționari ai rockului alternativ.

INTRARE

Datorită cererii mari, îţi recomandăm să îţi rezervi un loc aici:https://goo.gl/forms/8jD4QxIe9IUXOqsf1 – Doar primele 250 de persoane vor intra la eveniment (locurile de jos în CCS). Grăbeşte-te cât mai sunt locuri. Participă la tombola din secţiunea DISCUŢIE a evenimentului pentru a câştiga locuri pe scenă în timpul concertului. Puteţi intra şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile.

INFO

Asociatia ”Moldavia”

www.facebook.com/asociatiamoldavia

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: