”TRI” se lanseaza in Vama Veche, la Papa la Soni

Adrian Naidin, Irina Sarbu si Ciprian Parghel vin, sambata, 13 iulie, de la ora 23.00, la Papa la Soni, in Vama Veche, sa lanseze in premiera nationala proiectul lor muzical intitulat “TRI”.

Sunt doar trei. O voce şi doua instrumente cu corzi grave. Canta fără pian, fără percuţie, fără nimic din ceea ce se presupune că împlineşte, armonic şi ritmic, o formaţie muzicală tradiţională. Şi-au luat în bagaj puţine lucruri – simplitatea bogată şi generoasă a muzicii populare romaneşti, mintea, sufletul, talentul… şi dorinţa de a face muzică altfel!

Trei muzicieni cu istorii si structuri diferite se intalnesc pentru a se juca cu sunetele, intr-un experiment acustic inedit, aplaudat pe marile secene bucurestene. Au căutat mult timp o soluţie, un drum pe care să apuce, gandind, ca Wolfgang Amadeus Mozart odinioara, ca „după tăcere, ceea ce s-ar putea apropia cel mai mult de exprimarea inexprimabilului este muzica”.

Muzica are şi nu are nevoie de cuvinte. Porneşte de la sunet, ajunge la cuvant dar apoi îl poate pierde pe drum, în favoarea expresivităţii, a bucuriei jocului cu sonorităţi, a libertăţii de a transmite ce crezi şi ce simţi: o poveste, un dialog, o tristeţe sau o explozie de bucurie care să umple un univers”, spune Ciprian Parghel.

Vă întrebaţi daca se poate reuşi aşa ceva cu doar o voce şi două instrumente cu corzi grave? Răspunsul dat de vocalista Irina Sarbu, violoncelistul Adrian Naidin şi basistul Ciprian Parghel suna ferm şi puternic. Va asteptam sambata, 13 iulie, de la ora 20.00, la Papa la Soni din Vama Veche, pentru o premiera muzicala romaneasca despre care se va vorbi, animata de unii dintre cei mai talentati tineri muzicieni.

DESPRE

ADRIAN NAIDIN
Colaborator al lui Moby pentru coloana sonora a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental in jazz, inspirat in clasic, plin de forta si har in folclor. Adrian Naidin convinge in experimente acustice inedite, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, pana la world music sau pop-rock.

IRINA SARBU
Este absolventa Liceului de muzica “George Enescu”, clasa pian principal si a UNATC, sectia actorie. A debutat in cadrul emisiunii “Povestiri din Studioul Artelor” a Radiodifuziunii Romane in decembrie 2002. A urmat o serie de recitaluri si concerte in Bucuresti si in tara, iar prima confirmare ca este pe drumul cel bun a venit in 2004 cand a primit “Premiul pentru debut” la Gala Premiilor Jazz din anul 2003. In scurt timp a inceput sa cante cu instrumentisti renumiti ai jazz-ului romanesc: Puiu Pascu, Marius Mihalache, Marius Popp, Marius Vernescu, Sorin Romanescu, Alex Man, Sorin Terinte, Mircea Tiberian, Petrica Andrei, Arthur Balogh, Pedro Negrescu, Virgil Popescu, Alin Constantiu, Eugen Nichiteanu, Ciprian si Tudor Parghel – sunt doar cativa dintre cei care au contribuit la formarea ei ca artist. A cantat pe numeroase scene din Bucuresti si din tara precum si la numeroase Festivaluri Nationale si Internationale. Este recunoscatoare Ancai Parghel, profesoara si prietena sa, de la care a invatat foarte multe. In 2006 a inregistrat cu Marius Mihalache albumul “World Symphony”.

CIPRIAN PARGHEL
Absolvent al sectiei de jazz in cadrul Conservatorului Regal din Bruxelles, Ciprian Parghel a concertat pe numeroase scene festivaliere si de club atat in Romania cat si in strainatate. A colaborat cu artisti de reputatie internationala, printre acestia: Archie Shepp, Puiu Pascu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Paolo Radoni si de nenumarate ori, in formula de trio-familie “Anca Parghel si fiii”. Este apreciat ca fiind cel mai valoros contrabasist al generatiei sale, dovedind, la fiecare concert, atat maiestria si controlul absolut asupra instrumentului cat si o inspiratie muzicala de exceptie. Incanta publicul ca un adevarat show-man, contrabasul sau se dezlantuie intr-o succesiune de sunete ce transmit vibratii esentiale pentru colegii sai de scena, dar si pentru publicul caruia ii induce o stare extatica.

INFO

www.facebook.com/events/499062456829415/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: