Trenduri Caleidoscopice | Classix Festival

Cea de-a doua ediție a Classix Festival va avea loc la Iași, în perioada 14 – 18 martie 2021. Desfășurat sub conceptul atemporalității, festivalul marchează revitalizarea experiențelor artistice în contextul social curent pandemic.

Cu o efervescență care ilustrează îndeaproape aventura noastră clasică contemporană, Trio-ul vienez Artio debutează în România cu susținerea Forumului Cultural Austriac, la Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”.

Componența Trio Artio: Judith Fliedl – vioară, Johanna Estermann – pian, Christine Roider – violoncel

PROGRAM

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Trio în si bemol major, op. 11 „Gassenhauer” (1798)

Beethoven a împrumutat melodia de la L’amor marinaro, o operă comică a compozitorului Joseph Weigl (1766–1846). Piesa, „Pria ch’io l’impegno” (trad. n. – „înainte de a merge la serviciu, trebuie să am ceva de mâncare”), a fost un hit instant, devenind un „Gassenhauer” vienez, sau un cântec de alee, fluierat și cântat de muncitori pe alei și străzi. Opus-ul 11 de Beethoven, prin urmare, este uneori cunoscut sub numele de „Gassenhauer Trio”.

Kurt Estermann (n. 1960): Fragmente l for Violin, Violoncello and Piano (2019)

Kurt Estermann descrie lucrarea sa ca un caleidoscop audibil. Sunetul celor trei instrumente se mișcă și se întrepătrund pentru a forma un peisaj sonor de culori schimbătoare.

Antonin Dvor ak (1841 – 1904): Trio Nr.4 ]n mi minor, op. 90 “Dumky” (1891)

Subtitlul op. 90, de Trio „Dumky” descrie stilul tuturor celor șase mișcări ale sale, o dumkă fiind un cântec popular slav (unele surse afirmă în mod specific ucrainean), marcat de schimbări bruște de caracter, de la agonie la extaz.

Intrarea la concert este liberă, bazată pe invitații gratuite în număr limitat care vor putea fi obținute pe platforma iabilet.ro. Accesul se realizează respectând normele de distanțare socială și prevederile legislației în vigoare. Ocuparea sălii va fi realizată în proporție de 30%, conform reglementărilor actuale de desfășurare a evenimentelor culturale. Organizatorii își rezervă dreptul de a actualiza modalitatea de acces și de desfășurare a evenimentului în contextul eventualelor modificări survenite în normele legale de desfășurare.

Toate concertele și evenimentele vor fi difuzate online pe pagina de Facebook.

INFO

Classix Festival

www.classixfestival.ro

www.facebook.com/classixFestival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: