Trei studenti români si-au propus sa revolutioneze recuperarea medicala

Trei tineri dezvoltatori români au concurat vineri cu cei mai buni studenti din lume în cadrul celei de-a XII-a editii Imagine Cup, cea mai populara competitie pentru studenti tehnici, developeri si tineri antreprenori si un pilon fundamental al initiativei globale Microsoft YouthSpark. În fata unei audiente numeroase – 5.000 de studenti, jurati, parteneri si angajati Microsoft – au fost anuntati câstigatorii celor 3 categorii ale competitiei – Games, Innovation si World Citizenship. Solutia echipei SMT din Cluj, formata din studentii Bogdan Mursa, Rares Urdea si Bogdan Pop si îndrumata de mentorul Dan Suciu, a avansat rapid si cu success pâna în finala globala din Seattle, alaturi de alte 34 de proiecte din întreaga lume.

Folosind tehnologia Kinect de la Microsoft, proiectul sMilestone consta într-o solutie care permite persoanelor care au suferit accidente cerebrale sau lovituri grave la cap, sa urmeze un program de recuperare customizat si mai putin traumatizant care poate fi aplicat individual, fara supraveghere medicala.

Rares Urdea, membru al echipei SMT: „Experienta a fost minunata, iar juriul a fost extraordinar, ne-a încurajat si motivat sa dezvoltam si mai bine solutia noastra. Acum ne gândim sa implementam solutia noastra în produsele Microsoft, cu ajutorul echipei responsabile de Ease of Access. Suntem foarte entuziasmati si foarte bucurosi ca am ajuns atât de departe.

Editia din acest an a Imagine Cup a gazduit o serie de proiecte care au vizat cresterea performantei în domeniul medical. 80% dintre proiectele înscrise la categoria World Citizenship au propus mijloace inovatoare de a utiliza tehnologia în medicina, în arii precum accesibilitatea la terapie/tratament, terapie/recuperare fizica la distanta, diagnosticare etc. De altfel, proiectele studentilor din întreaga lume adreseaza o serie de probleme curente si valabile global, astfel încât solutiile propuse de ei concentreaza cele mai moderne trenduri tehnologice în medicina: diagnostic rapid, terapia prin joc si terapia sociala prin mijloace digitale, cresterea accesibilitatii.

Catalin Dit, Director de Platforme pentru Dezvoltatori, Microsoft Romania: „Segmentul medical este tot mai des în atentia dezvoltatorilor de solutii digitale, fiind puternic vizibil si în programele propuse de tinerii dezvoltatori români. Este o tendinta care construieste treptat o realitate mai confortabila si un viitor mai promitator pentru oamenii de pretutindeni. Într-un sistem medical competitiv si de calitate rolul tehnologiei este deosebit de important, iar noi, la Microsoft, sustinem tinerii care, prin solutiile lor, pot provoca schimbari în bine. Imagine Cup este deja o traditie în România, cu peste 8.000 de studenti participanti în cele 12 editii, si cu câteva locuri pe podium în multe editii anterioare.

Satya Nadella¸ CEO Microsoft, a transmis, de asemenea, un mesaj de încurajare pentru tinerii participanti: „Nu exista afacere, industrie sau om pe aceasta planeta care sa nu fi fost influentat de tehnologie. Imagine Cup este un program care încurajeaza participantii sa gaseasa solutii la diverse probleme, expunându-i, în acelasi timp, la un proces îndelung de învatare si acomodare a tehnologiei la realitatea curenta. Tinerii dezvoltatori joaca un rol extrem de important în crearea si utilizarea noilor tehnologii într-o lume tot mai mobila si mai digitala. Felicitari tuturor participantilor pentru efortul depus si pentru creativitate.

Microsoft a anuntat si extinderea competitiei Imagine Cup spre categorii de vârsta mai mici, din ambitia de a construi un ecosistem IT tânar si fresh si din dorinta de a încuraja inovatia, pasiunea, munca în echipa si creativitatea de timpuriu.

Câstigatorii Imagine Cup 2014: Campion mondial: Eyenaemia, Australia; Categoria Games: Brainy Studio, Russia; Categoria Innovation: Estimeet, New Zealand; Categoria World Citizenship: Eyenaemia, Australia

Juriul: Satya Nadella, CEO Microsoft; Hadi Partovi, founder of Code.org; Erik Martin, GM Reddit

INFO

În cei 12 de ani de existenta a competitiei, Imagine Cup a încurajat si sustinut peste 1,7 milioane de studenti din toata lumea sa inoveze, sa provoace limitele conventionale ale tehnologiei si sa creeze solutii care sa antreneze oamenii în schimbarea vietii lor personale si profesionale. Pentru mai multe informatii: www.imaginecup.com

Initiativa globala YouthSpark a Microsoft are scop crearea de oportunitati pentru 300 de milioane de tineri, din 100 de tari, pâna în anul 2015. Acest program multinational  încurajeaza tinerii sa-si constientizeze si sa îsi dezvolte potentialul prin accesarea unor oportunitati de educatie, anagajaresi antreprenoriat. Mai multe, aici: www.microsoft.com/youthspark

Inspiratia noastra la Microsoft este sa fim liderul în tehnologie si partenerul de încredere pentru viitorul României”.
Fondata în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii, device-uri si solutii ce ajuta oamenii si companiile sa îsi atinga pe deplin potentialul. Mai multe, aici: www.microsoft.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: