Trei noi evenimente interactive dedicate studenților sunt demarate în cadrul programului „Iași, orașul viitorului tău”

Trei noi evenimente interactive dedicate studenților sunt demarate în cadrul programului „Iași, orașul viitorului tău”, inițiat de compania IULIUS, pentru promovarea regională a orașului, drept un centru al performanței și al oportunităților în carieră.

YOUth Connect și READY sunt acțiuni care facilitează accesul direct al studenților la informații furnizate de specialiști, pentru pregătirea lor profesională, iar Săptămâna Porților Deschise la United Business Center (UBC) le oferă posibilitatea de a vedea cum arată sediul unei companii și de a interacționa cu angajatori din IT & Outsourcing.

La începutul lunii februarie a acestui an, compania IULIUS a demarat un proiect de promovare a Iașului la nivel regional, ca centru academic, ce oferă multiple oportunități în dezvoltarea carierei, dar și ca oraș cu numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Ca urmare a unei întâlniri cu reprezentanți ai 33 de organizații studențești, de la toate universitățile din Iași, s-au materializat trei dintre propunerile pe care tinerii le-au identificat ca fiind utile în interacționarea lor cu angajatorii. Astfel, vineri, 23 martie 2017, se va desfășura primul eveniment YOUth Connect, al cărui scop este conectarea tinerilor cu subiecte de actualitate și tendințele globale de pe piața muncii, prin workshop-uri cu profesioniștii din domenii variate. Evenimentul se va desfășura cu o frecvență lunară, iar prima ediție va fi susținută de compania Conduent, cu sediul în clădirea de birouri UBC 3.

Tot lunar se va organiza și READY, o acțiune care își propune să faciliteze accesul studenților, în mod practic, la informațiile necesare în pregătirea pentru primul lor loc de muncă. Marți, 27 martie, participanții vor afla de la specialiștii din cadrul companiei Capgemini, prezentă în clădirea de birouri UBC 3, cum să redacteze CV-ul, ce alte metode pot fi folosite în prezentare, cum pot face o impresie bună la interviu, dar și ce implică procesul de recrutare al angajatorilor din Iași.

Cel de-al treilea eveniment, Săptămâna porților deschise la UBC, se va desfășura în perioada 23 – 27 aprilie. Acțiunea are scopul de a le facilita studenților din Iași interacțiunea cu angajatorii, dar și de a experimenta locul de muncă, într-un sediu de companie. Totodată, pot identifica oportunitățile de angajare după finalizarea studiilor, dar și de formare, prin intermediul internship-urilor și al programelor derulate de companiile participante. În fiecare dintre cele cinci zile de desfășurare a evenimentului, grupuri de aproximativ 20 de studenți vor vizita companiile din cadrul UBC.

Proiectul „Iași, orașul viitorului tău” se dorește a fi o inițiativă a întregii comunități, care să contribuie la crearea unei platforme active de dialog între studenți, mediul universitar și cel de business.

INFO

Palas Mall

Str. Palas 7A, Iasi

Web: www.palasmall.ro

FB: facebook.com/palasiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: