Trei aplicatii gratuite pe care trebuie sa le incerci

Magazinele de aplicatii pentru telefoanele mobile si tablete ofera sute de mii de programe care te pot ajuta sa folosesti dispozitivul tau in moduri cat mai diverse, iar partea cea mai buna e ca multe dintre acestea sunt gratuite. Saptamana aceasta iti vom prezenta succint trei aplicatii pe care consideram ca trebuie sa le incerce oricine: o aplicatie de muzica (Shazam), una de stiri (Flipboard) si un joc (Jetpack Joyride).

SHAZAM

Este o aplicatie foarte folositoare, daca esti pasionat cat de putin de muzica, care te va ajuta sa transformi telefonul tau mobil intr-o enciclopedie care nu doar iti aduce informatii despre aproape orice melodie, ci te va ajuta sa le recunosti pe cele pe care le auzi la radio sau intr-un local. Este foarte usor de folosit, apesi pe un buton si aplicatia va identifica in cateva secunde melodia dorita. In plus, poti sa vezi ce piese au salvat prietenii tai de pe Facebook care folosesc Shazam sau poti sa cumperi originalele pieselor pentru a le putea asculta mai tarziu (in functie de sistemul de operare de pe dispozitivul tau, vei fi redirectionat catre magazinul de muzica corespunzator acestuia).

Daca uneori iti da erori si aplicatia nu recunoaste cantecul dorit, este recomandat sa apropii dispozitivul de boxa sau sa incerci sa nu faci prea multa galagie in cele cateva secunde in care se inregistreaza. De asemenea, multe dintre melodiile romanesti nu vor fi recunoscute si e posibil sa ai probleme si cu unele remixuri sau versiuni live ale pieselor. Shazam este genul de aplicatie pe care o instalezi de curiozitate si ajungi sa nu o mai stergi niciodata de pe telefon.

DOWNLOAD: App Store, Google Play


FLIPBOARD

Special conceputa pentru iPad si iPhone, dar disponibila de foarte mult timp si pe dispozitivele cu sistemul Android, aplicatia Flipboard creeaza o revista personalizata, in functie de alegerile utilizatorului, ce aranjeaza intr-un mod deosebit continutul de pe blogurile de specialiate si cel oferit de publicatii de renume. In plus, utilizatorul poate accesa prin intermediul aplicatiei si continutul de pe diferite site-uri de socializare (Facebook, Twitter, Google ^, Instagram etc.).

Trei aplicatii gratuite pe care trebuie sa le incerci - Flipboard (Gadget, my love)

Este una dintre cele mai bune aplicatii pentru dispozitivele mobile din categoria stiri cu un mod de functionare foarte placut si usor de folosit. Iti vei alege publicatiile sau categoriile de subiecte pe care doresti sa le citesti, iar in functie de acestea iti vor fi generate reviste personalizate. Singurele dezavantaje ar fi ca revista sociala Flipboard inca nu detine in baza de date site-uri sau bloguri din Romania si ca printre „paginele” aplicatiei vor aparea reclame destul de des.

DOWNLOAD: App Store, Google Play

JETPACK JOYRIDE

Pentru ca multi dintre noi folosim gadget-urile si pentru a ne relaxa, iti recomandam un joc lansat in luna octombrie 2012 de catre compania Halfbrick Studios care a creat unul dintre cele mai apreciate jocuri de pe dispozitivele cu ecran tactil, Fruit Ninja. Vei observa ca nu este tipul de joc care necesita prea multa experienta, din contra, manevrele sunt simpliste, iar omul cu jetpack poate fi controlat cu usurinta prin folosirea unui singur deget.

DOWNLOAD: App Store, Google Play

Toate aceste aplicatii sunt gratuite in acest moment si sunt disponibile atat pe iOS (iPhone, iPod Touch, iPad), cat si pe dispozitivele cu Android. In plus, Shazam poate fi instalat pe o gama mult mai larga de telefoane, de la BlackBerry si Nokia la cele cu Windows Phone. Pentru mai multe aplicatii si informatii din acest domeniu acceseaza si pagina noastra de Facebook.

Autor: Lucian Rotaru; sursa: www.ziaruldeiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: