Tratarea moderna a varicelor, mai usoara si fara dureri

Varicele nu mai reprezinta de câtiva ani “boala vârstei mature”, ci este din ce în ce mai raspândita în rândul tinerilor. Statisticile puse la dispozitie de specialistii Clinicii VARICOLiNE arata ca 80% dintre femeile cu vârste cuprinse între 10 si 30 de ani sufera de varice, iar principalele cauze pentru raspândirea bolii sunt ritmul dezechilibrat de viata, obezitatea, sedentarismul si chiar statul în picioare pentru mult timp.

Riscul aparitiei varicelor este mai ridicat la femei (80%) decât la barbati (20%), deoarece acestea sufera schimbari hormonale atât în timpul perioadelor menstruale si ale sarcinii, cât si în timpul menopauzei. Acesti hormoni contribuie la relaxarea venelor si deci la subtierea peretilor venelor, favorizând aparitia varicelor.

Principalul simptom al varicelor este senzatia de greutate si durerea în picioare, dar si senzatia de arsura, palpitatia în jurul picioarelor sau durere în muschi si umflarea gambelor, mai ales a zonei gleznelor, reprezinta simptome pe care tinerele ar trebui sa le ia în calcul; si asta deoarece afectiunea varicoasa este nu numai o problema estetica si poate diminua considerabil încrederea în sine, dar provoaca o senzatie de disconfort si chiar de durere.

Pâna de curând, unele dintre metodele de îndepartare a varicelor pareau mai daunatoare decât efectele varicelor, însa o noua tehnica moderna introdusa si în România, numita “închidere”, face ca tratarea varicelor sa fie mult mai usoara si deloc dureroasa. Dintre metodele moderne si aplicate deja de specialistii în domeniu din tara noastra, amintim:  stripping-ul, flebectomia, ligature venelor, criochirurgia sau scleroterapia.

Unul dintre tratamentele non-chirurgicale frecvent efectuate pentru varice este scleroterapia, prin care este injectata în vena dilatata o substanta (sclerozanta), care produce sclerozarea, atrofierea, fibrozarea si într-un final închiderea acesteia. Procedura se desfasoara în cabinet si are o durata de aproximativ 20 de minute, fiind întotdeauna precedata de un consult flebologic si o ecografie Doppler”, declara Manager On Clinic, Aura Manole.

Pentru prevenirea aparitiei varicelor, medicii Clinicii VARICOLiNE le recomanda tuturor un program de miscare si exercitii fizice, renuntarea la fumat, hidratarea optima a organismului, renuntarea la pilule contraceptive si folosirea unor metode non-hormonale de control al sarcinii, dar si consultarea specialistului imediat cum apar senzatii de durere, transpiratii reci sau disconfort la un picior sau la ambele.

Varicoline este clinica medicala specializata în tratamentul noninvaziv al afectiunilor varicoase si al plagilor cronice. Clinica Varicoline face parte din multinationala olandeza On Clinic Advanced Medical Institute, cu 14 filiale în România.

INFO

www.varicoline.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: