Transportul public din Iasi si alte 6 orase, disponibil in Google Maps

Incepand de astazi(11 septembrie n.a.), Google Maps ofera informatii privind transportul public pentru 7 mari orase din Romania. Google, in colaborare cu SimPlus si Concept Apps, au inclus informatii despre transportul in comun in orasele: Iasi, Bucuresti, Ploiesti, Cluj Napoca, Timisoara, Constanta si Craiova, la adresa maps.google.ro.

Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obtine indicatii de orientare care includ de acum si transportul public, pe langa cele pentru masini sau cele legate de mersul pe jos. Google Maps afiseaza toate rutele existente pentru a ajunge la o anumita destinatie, cuprinzand toate liniile de transport in comun recomandate – metrou, autobuz, tramvai sau troleibuz, cat si informatii despre statii si rute.

Serviciul de Transit este o noua imbunatatire adusa hartilor Google pentru a le face mai complete, mai corecte si mai utile pentru romani si turistii straini care calatoresc cu transportul in comun pentru a ajunge la urmatoarea destinatie.

Google Maps isi propune sa ajute utilizatorii sa cunoasca si sa exploreze locurile in care calatoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decat simple harti geografice. Adaugarea de informatii privind transportul public in Google Maps va face deplasarea in orase mai usoara si simpla. Incepand de astazi, localnicii, dar si vizitatorii si turistii, pot obtine informatii privind mijloacele de transport in comun locale si pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps”, a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

Parteneriatul cu Google se incadreaza in strategia SimPlus şi Concept Apps de a facilita transportul in comun din Romania. Prin astfel de proiecte inovative dorim sa contribuim la imbunatatirea experientei calatorilor in folosirea transportului public.” declara Dan Boabes, CEO SimPlus.

Informatiile despre transport public sunt disponibile atat pe versiunea de desktop a Google Maps, cat si pentru Android si iPhone.

Pentru a obtine informatii despre urmatorul autobuz sau tramvai, sau indicatii de orientare catre o destinatie folosind transportul public, urmati acesti trei pasi:

  • deschideti aplicatia Google Maps de pe telefonul mobil cu Android sau iPhone
  • accesati sectiunea „Indicatii de orientare”, introduceti punctul de plecare si destinatia.
  • Selectati optiunea „Transport public” (butonul marcat cu imaginea unui autobuz).
  • Google Maps va afisa rutele disponibile si itinerariul, cu informatii despre numarul liniei, timpii de deplasare, pozitionarea statiilor.

Aceasta este a doua etapa a dezvoltarii serviciului Google Transit din Google Maps in Romania, dupa ce, in martie 2012, Brasovul a devenit primul oras pentru care au fost oferite informatii privind transportul public. La nivel mondial, Google ofera informatii de tranzit pentru mai mult de 1 milion de statii din 800 de orase.

Despre Google Inc.
Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv imbunatatirea modului in care oamenii acceseaza si utilizeaza informatia. Inovatiile aduse in cautarea online si publicitate au facut din Google un domeniu de referinta pe Internet si una dintre cele mai cunoscute marci din lume. 

SimPlus este cea mai mare companie din Romania specializata in plata prin SMS. Compania aduce pe piata din Romania o gama larga de solutii interactive: solutii complete de afisare pentru televiziune, micropayment – abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri de televiziune, mobile content, plata pentru transport in comun, solutii de plata pentru vending machines. SimPlus a lansat primul serviciu SMS cu suprataxa din Romania in decembrie 2002.

Concept Apps este o companie romaneasca fondata in 2012, specializata in dezvoltarea de GIS software şi aplicatii mobile (iOS, Android şi Windows Phone).

INFO

maps.google.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: