Transport public gratuit, de Ziua mondială fără mașini, dimineața, la prânz și seara

De Ziua mondială fără mașini, CTP Iași oferă călătorii gratuite pe toate traseele, în intervalele orare 07:00 – 09:00, 12:00 – 14:00 și 16:00 – 18:00. În loc de legitimație, călătorii trebuie să dețină pliantul dedicat zilei de 22 septembrie, pus în circulație de către CTP, în mod fizic, dar și în format electronic, în mediul online

Compania de Transport Public Iași și-a propus să ajute orașul să respire mai ușor și, implicit, să protejeze mai mult mediul înconjurător, în Săptămâna Europeană a Mobilității 2018. Astfel, vin în sprijinul ieșenilor cu o măsură fără precedent, de Ziua mondială fără mașini: transport public GRATUIT, sâmbătă, 22 septembrie 2018, câte două ore dimineața, la prânz și seara.

Așadar, între orele 07:00 – 09:00, 12:00 – 14:00 și 16:00 – 18:00, CTP Iași oferă călătorii gratuite tuturor celor care doresc să utilizeze mijloacele de transport în comun, cu CONDIȚIA să dețină pliantul dedicat Zilei mondiale fără mașină, pus în circulație de către instituție.

Flyer-ul poate fi procurat de la tonetele de bilete, începând din dimineața zilei de sâmbătă, sau din mediul online (de pe site-ul http://www.sctpiasi.ro/stiri/ziua-mondial-f-r-ma-ini.html, de pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi/ etc). De asemenea, pliantul poate fi descărcat și salvat pe telefonul mobil în format electronic. Acesta va fi prezentat controlorilor, atunci când își vor desfășura acțiunile specifice în mijloacele de transport.

Scopul oferirii de călătorii gratuite în Săptămâna Europeană a Mobilității 2018 este acela de a îi încuraja pe cetățeni să acorde o mai mare importanță transportului în comun, atât din punct de vedere al respectului pentru mediul înconjurător, cât și al aglomerării traficului de către mașinile personale folosite pentru drumul către/dinspre locul de muncă.

De asemenea, CTP Iași pune la dispoziție și curse speciale cu Tramvaiul de Epocă, în aceeași zi, în intervalul 10:00 – 14:00, pe itinerariul Dacia – Podul de Piatră – Gara Internațională – Baza 3 – Tătărași Nord – Baza 3 – Podu Roș – Palatul Culturii – Târgu Cucu – Rond Copou – Târgu Cucu – Podu – Roș – Rond Tehnopolis – Târgu Cucu – Piața Unirii – Rond Canta – Gara Iași – Podul de Piatră – Depou Dacia. Călătoriile cu vagonul din anii 1900 pot fi făcute în aceleași condiții, pe baza pliantului despre Ziua mondială fără mașini.

Sunt invitati  toți cetățenii care lucrează sâmbătă să renunțe la autoturisme, să aleagă transportul în comun și, astfel, să ni se alăture în demersul nostru, al tuturor, privind lupta pentru un mediu mai curat.

Acțiunea este derulată de către Primăria Municipiului Iași, prin Compania de Transport Public Iași, cu sprijinul partenerilor Asociația Pasionaților de Transport Public Iași și Wink Public Multimedia.

INFO

Compania de Transport Public Iași

www.sctpiasi.ro/stiri

www.facebook.com/ctpiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: