“Tramvaiul Literaturii” va fi prezentat publicului iesean

tramvaiul literaturii

Joi, 1 octombrie 2015, ora 11:00, în rondul din Târgu Cucu, are loc prezentarea tramvaiul personalizat prin pictură – „Tramvaiul Literaturii ”. Evenimentul este organizat în avanpremiera „Festivalului Internațional de Literatură și Traducere”, ediția 2015.

Inițiat de Asociația TRAMCLUB IAŞI în colaborare cu National Paints, RATP Iași și Muzeul Literaturii Române din Iași, proiectul este dedicat personalităților ieșene din domeniul literaturii.

Evenimentul, organizat în avanpremiera „Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași”, ediția 2015, va conține sesiuni de recitare și de audiție, festivitatea de premiere a tinerilor artiști și, în încheiere, cursa inaugurală dedicată „Tramvaiului Literaturii”, pe ruta Târgu Cucu – Copou și retur.

<<„Tramvaiul Literaturii ” susține caracterul cultural al orașului Iași, amintind prin limbaj grafic identitatea unora dintre cei mai cunoscuți scriitori ieșeni, consacrați la nivel național>> scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Echipa care va da naştere Tramvaiului Literaturii este formată din: Irina Popa, Diana Elena, Nedelcu Viorel, Gabriela Potorac, Teodor-Stanciu Silviu, Catalina Florea, Claudiu Shoby, Daria Pop si Ioana Adelina Boroș.

echipa tramvaiul literaturii

Tramvaiul prinde culoare în depoul RATP Iasi, sub îndrumarea lui Teodor-Stanciu Silviu (doctorand la Universitatea de Arte „George Enescu‟). Compoziţia este dominată central de un condei, element liant între cele două module ale vehiculului. Folosind tehnica solarizării, chipurile sunt redate monocrom (alb), folosind pentru contrast fondul de culoare bleumarin vopsit pe tramvai.

Detaliile şi armonia cromatică oferă vehiculului rafinament, caracterul elegant fiind susţinut şi de dispunerea longitudinală a compoziţiei pe caroseria vagonului. Asemenea manuscriselor, cromatica adoptată, bicoloră face trimitere la culoarea cernelii – bleumarin şi la hârtia de scris – alb.

TRAMVAIUL LITERATURII este cel de-al patrulea tramvai pictat cu vopsele National Paints, ce vine în continuarea poveştii “Tramvaiului lui Moş Crăciun”, „Tramvaiului lui Iepurilă” şi a „Tramvaiului Unirii”.

INFO

Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi

www.facebook.com/tramclubiasi

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la ““Tramvaiul Literaturii” va fi prezentat publicului iesean”

  1. Brosteanu Magda says:

    Felicitari! Cu ocazia intalnirii de 45 de ani de la terminarea studiilor a promotiei 1971 de la Facultatea de Constructii, as dori sa inchiriez acest tramvai al literaturii, sambata, 27 august 2016 pentru un tur incepand cu ora 10 de la rondul din Tg. Cucului pe Copou si retur. Prietenia celor 70 de colegi se poate masura in amintiri, rasete, pace si iubire. Si va multumim pentru amintiri mai vechi, mai noi, cu tramvaiul literaturii pe Copou.

Scrie un comentariu: