Tramvaiul Centenarului este gata de drum

Vă invităm duminică, 26 noiembrie 2017, începând cu ora 11:00, în rondul din Târgu Cucu, la inaugurarea celui de-al nouălea tramvai personalizat grafic în cadrul proiectului cultural „Iași – orașul tramvaielor pictate”.

Numit „Tramvaiul Centenarului – Iași, capitala renașterii naționale”, acesta readuce în prim-plan prin limbaj grafic statutul de capitală de război a orașului Iași în perioada Primului Război Mondial.

Evenimentul include două momente artistice susținute de Fanfara Brigadei 15 Mecanizată „Podu înalt” și de actorii Ateneului din Iași, succedate de discursul d-lui Primar și de o scurtă prezentare a celor mai importante momente istorice din perioada 1916-1918 la Iași. În a doua jumătate a programului vor fi prezentate scenele tematice realizate pe tramvai, elementele grafice imprimate pe tapițerie și galeria interioară cu rol educațional, toate acestea fiind urmate de festivitatea de premiere a tinerilor artiști și de cursa inaugurală spre Copou și retur.

Proiect cultural realizat de Asociația TRAMCLUB IAȘI în colaborare cu Compania de Transport Public Iași, Departamentul Centenar, Primăria Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Departament Design, fabrica de vopsele National Paints și Atelier Spre, cu sprijinul Indfloor Group, Simigeria Petru, Radio Impact, Adicenter, Traduceri cu tâlc, Ateneul din Iași, Fanfara Brigadei 15 Mecanizată „Podu înalt” .

INFO

www.facebook.com/tramclubiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: