Tradițiile Iașului: „Iași – elemente de identitate vizuală”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași organizează luni, 20 mai 2019, de la ora 17.00, la Sala de lectură (Bd. Ștefan cel Mare,nr. 8-10) o nouă întâlnire din cadrul proiectului Tradițiile Iașului.

Sub genericul „Iași – elemente de identitate vizuală”, asist. univ. dr. Silviu Teodor Stanciu, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași va susține o prelegere despre motivele populare tradiţionale din zona Iașului.

Cercetător al simbolurilor grafice regăsite pe costumele naționale, domnul Silviu Stanciu va ghida elevii și profesorii coordonatori de la școlile implicate în proiect, către modalitățile de descoperire a ineditului din obiectele străbune pe care aceștia le vor găsi, iar membrii Asociației „Ciurbeștenii” vor împărtăși cunoștințele acumulate în efortul de a căuta și colecționa materiale etnografice. Cu aceeași ocazie vor fi prezentate cărți din colecțiile bibliotecii care tratează datinile moldave.

Partenerii proiectului sunt Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași.

„Tradițiile Iașului” face parte din proiectul „Carte și tradiție românească” care încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei și se adresează în special publicului tânăr. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

”Oameni de geniu în știință” – Albert Einstein

Picanterii literare cu aromă de vacanță: ateliere de gătit

„Prietenie pe o… sfoară”, Ediția 2019: Carlo Collodi

Fără școală, fără grădiniță, fără teme! Activități de vacanță la BJ Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concert Corul Marii Uniri | Turist în Iași. Acasă pentru cei plecați

Rapunzel | Turist în Iași. Acasă pentru cei plecați

MagicaAventura | Turist în Iași. Acasă pentru cei plecați

Povești de groază de spus pe întuneric – Scary Stories to Tell in the Dark

Scrie un comentariu: