Tradițiile Iașului: „Iași – elemente de identitate vizuală”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași organizează luni, 20 mai 2019, de la ora 17.00, la Sala de lectură (Bd. Ștefan cel Mare,nr. 8-10) o nouă întâlnire din cadrul proiectului Tradițiile Iașului.

Sub genericul „Iași – elemente de identitate vizuală”, asist. univ. dr. Silviu Teodor Stanciu, de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași va susține o prelegere despre motivele populare tradiţionale din zona Iașului.

Cercetător al simbolurilor grafice regăsite pe costumele naționale, domnul Silviu Stanciu va ghida elevii și profesorii coordonatori de la școlile implicate în proiect, către modalitățile de descoperire a ineditului din obiectele străbune pe care aceștia le vor găsi, iar membrii Asociației „Ciurbeștenii” vor împărtăși cunoștințele acumulate în efortul de a căuta și colecționa materiale etnografice. Cu aceeași ocazie vor fi prezentate cărți din colecțiile bibliotecii care tratează datinile moldave.

Partenerii proiectului sunt Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Asociația „Ciurbeștenii”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași.

„Tradițiile Iașului” face parte din proiectul „Carte și tradiție românească” care încurajează cunoașterea, cultivarea și prezervarea tradițiilor românești, cu precădere a celor din zona Moldovei și se adresează în special publicului tânăr. Se au în vedere expunerile pe diferite teme, dar și expozițiile mixte de carte și obiecte tradiționale.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: