Traditii si credinte in noaptea Echinoctiului de toamna / Magazinul Diverta, 20 septembrie

Joi, 20 septembrie, incepand cu ora 18, Magazinul Diverta din Moldova Mall va gazdui o intalnire dedicata Echinoctiului de Toamna si credintelor sale in mentalul popular, la care sunt asteptati toti pasionatii de astrologie si etnografie.

Momentul echinoctiului (22 septembrie) marcheaza inceputul toamnei astronomice. Acum ziua este egala cu noaptea, dupa care se va micsora, diferenta facandu-se simtita destul de curand. Potrivit astrologiei, echinoctiul de toamna produce in fiinta umana o echilibrare intre nevoia de munca si exteriorizarea frumusetii si iubirii launtrice. Datorita acestui echilibru, toate actiunile  realizate in acest interval (trei-cinci zile in jurul acestul moment) vor fi sustinute de emotii puternice, sentimente expansive binefacatoare, ce vor avea rolul de a inlatura multe din tendintele inferioare ale omului, cum ar fi incrancenarea, efortul, obsesiile materiale, critica excesiva, pretentiile exagerate.

Impreuna cu invitatii Clubului Diverta, astrologul Alexandra Coman va discuta despre aspectele formate de echinoctiu, dar si despre implicatiile lor in viata noastra, inclusiv in plan mental. Despre credintele populare asociate acestui moment va vorbi prof. dr Angela Paveliuc Olariu, un indragit etnograf a carui pasiune pentru traditii este bine cunoscuta.

La discutii sunt invitati toti cei care vor sa afle mai multe despre tainele Universului, despre traditiile si credintele populare legate de fenomenele astrologice.

INFO

www.facebook.com/Diverta

www.clubdiverta.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: