Totul despre Eurovision România, la TVR

ioana-voicu,-liana-stanciu,

In fiecare duminica seara, incepand cu 15 februarie, de la 21.10, telespectatorii TVR 1 şi TVR HD se întâlnesc cu cei 12 concurenţi ai selecţiei naţionale şi află secrete din culisele evenimentului.

Din 15 februarie, până la spectacolul din 8 martie prilejuit de finala naţională a concursului Eurovision 2015, TVR 1 difuzează, în fiecare duminică seară, emisiuni dedicate evenimentului muzical anual al Europei.

Cele trei ediţii Eurovision România se constituie, aşadar, ca un preambul la selecţia naţională şi sunt prezentate de Liana Stanciu, alături de Ioana Voicu şi Florina Ghenescu (Miss G). Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc programele Televiziunii Române online, pe TVR+ le pot urmări duminica, de la 21.10.

În prima ediţie, cea din 15 februarie, vom vedea un istoric al concursului Eurovision în România şi al participărilor reprezentanţilor noştri la Eurovision, cu imagini din arhiva TVR. De asemenea, ne vom aminti de alte ediţii ale concursului, cu cele mai bune momente din spectacolele de deschidere ale fazelor internaţionale din anii anteriori. Vom afla ce cred românii despre Eurovision şi vom cunoaşte calificaţii în selecţia naţională din acest an.

Tot în ediţia Eurovision România  din 15 februarie vom vedea imagini de la conferinţa de presă organizată de TVR la finalul etapei de preselecţie şi vom afla detalii despre modul de jurizare. Jurnaliştii prezenţi în studio vor satisface curiozităţile publicului, punând întrebări concurenţilor şi organizatorilor, iar telespectatorii pot participa şi la un concurs de fidelitate. Ne vom aminti de artiştii străini prezenţi pe scena Eurovision România şi vom afla curiozităţi din culisele fazei internaţionale a competiţiei.

Eurovision România  poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil.

Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini speră să reprezinte România la concursul de la Viena, din luna mai. Melodia câştigătoare va fi aleasă pe 8 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova.

Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ sunt cei pe care îi vom vedea pe scena Sălii Polivalente din Craiova, la finala naţională a concursului Eurovision 2015 din 8 martie.

Pe eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision. Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

INFO

Web: eurovision.tvr.ro

E-mail: eurovision@tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: