„Tosca”, de Giacomo Puccini

 

Opera Națională Română Iași vă invită miercuri, 13 martie, începând cu ora 18.30, la spectacolul emblematic pentru Opera ieşeană, Tosca, de Giacomo Puccini, jucat în 1956 pentru prima dată în istoria instituţiei.

Interpretează soliștii, orchestra, corul, corul de copii și baletul Operei ieșene, iar la pupitrul dirijoral se află maestrul Alessandro Cedrone.

Distribuție: Floria Tosca – Simona Titieanu, Mario Cavaradossi – Cosmin Marcovici, Scarpia – Lucian Petrean, Sacristanul – Alexandru Constantin – invitat, Angelotti – Daniel Mateianu, Spoletta – Olivian Andrișoae, Sciarrone – Victor Zaharia, Temnicerul – Teodor Busnea, Roberti – Petru Pavel.

În toamna lui 1956, prestigioasa instituție își inaugura prima stagiune cu „Tosca”, de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral s-a aflat atunci maestrul Radu Botez, regia artistică fiind semnată de Hero Lupescu, unul dintre cele mai sonore nume în materie.

Viziunea regizorală asupra spectacolului montat în 2011 este una inedită, după ce Ognian Draganoff a montat „Tosca” la Opera Națională Macedonia, în 2004, precum și la Opera Națională Timișoara, în 2007.

Am abordat acest spectacol din prisma experienței mele. Nu este un spectacol modern, nu îmi place termenul, cred că este mai curând clasic. Este însă mai agresiv și am vrut să exprime peisajul dominat de exhibiționism de la Palatul Farnese” a spus regizorul.

BILETE

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Operei (tel. 0332.888.448 – foaier / program: luni – vineri intre 10.00-17.00, sâmbătă 10.00–13.00  ), cât și online pe (www.operaiasi.ro/#bilete).

Deoarece montarea spectacolelor nu este adresată copiilor cu vârsta sub 7 ani, accesul acestora nu este permis în sala de spectacole.

INFO

Opera Nationala Romana Iasi:

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Cod postal 700074 Iasi, Romania.

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Web: operaiasi.ro

Facebook: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tube: www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: