Topul celor mai bine platiti muzicieni din lume în 2013

La final de an, revista Forbes a realizat topul celor mai bine plătiti muzicieni din lume. Perioada luată în calcul a fost cuprinsă între iunie 2012 si aceeasi lună a anului curent, iar informatiile economice au venit din partea publicatiei economice Pollstar, Asociatiei Industriei americane a studiourilor de înregistrări RIAA si sistemului de monitorizare Nielsen Sound Scand.

Topul este condus de Madonna care a obtinut, pe parcursul celor 12 luni, venituri care se ridică la 125 de milioane de dolari. Cea mai mare parte din venituri vine de la turneul MDNA si din articolele promotionale care au fost vândute fanilor în timpul concertelor. Madonna este si cea mai bine vândută artistă din secolul XX, potrivit datelor Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume.

Pe locul secund se află Lady Gaga, cu 80 de milioane de dolari, iarîn top 3 urcă si Bon Jovi cu 79 de milioane de dolari. De mentionat este însă faptul că ultimul album lansat de Gaga (Artpop) nu a fost luat în calcul pentru alcătuirea topului întrucât a fost lansat după luna iunie.

Pe locul 4 este Toby Keith, cântăretul de muzică country, care a adunat 65 de milioane de dolari, fiind urmat de trupa Coldplay cu venituri 64 de milioane de dolari.

Sursa: getlokal.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: