TOP 5 routere N600: Wi-Fi performant pentru acasa

Routerele N600 sint primele routere dual-band adevarate de pe piata, capabile de a livra o viteza  Wi-Fi de 300 Mbps – folosind configurarea dual-stream (sau 2 by 2)  a standardului 802.11n – simultan pe cele doua frecvente de 2,4 GHz si 5 GHz. Termenul de marketing N600 inseamna, in esenta, standard Wireless N cu latime de banda combinata de 600 Mbps.

Intr-o descriere de nespecialist, un router N600 vine din constructie cu doua puncte de acces Wireless – N. Clientii  conectati la unul din cele doua puncte de acces ( un client poate fi conectat la un singur punct la un moment dat) vor avea o viteza de pina la 300 Mbps. In realitate, viteza variaza destul de mult depinzind de mediu, distanta dintre router si client si de banda de frecventa.

Din experienta, routerele N600 ofera in general cam 60 Mbps pe banda de 2,4 GHz si aproximativ 140 Mbps pe banda de 5GHz, la o distanta de maxim 22 m. Chiar daca viteza reala este mult mai mica decit cea teoretica de 300 Mbps, este mai mult decit suficienta pentru majoritatea aplicatiilor, inclusiv streaming-ul media la rezolutii HD. De fapt, viteza de 140 Mbps este cu 50 % mai mare decit cea a unei conexiuni Ethernet, prin cablu. La distante mai mari de 45 m, o conexiune Wi-Fi este suficienta pentru accesarea internetului si necesitati usoare de retea. Puteti afla mai multe despre principiile de baza ale unei retele locale pentru acasa aici.

Deoarece dual-stream-ul este in acest moment cel mai popular standard Wi-Fi, achizitionarea unui router N600 ofera cea mai buna valoare pentru banii investiti. Acest lucru se se datoreaza faptului ca viteza de conexiune in retea este determinata de cea mai mica viteza a partilor implicate, astfel ca, daca veti cumpara un router mai rapid (N900, de exemplu) s-ar putea sa nu vedeti nici o imbunatatire a vitezei, daca nici unul dintre clienti nu poate sa foloseasca nivelurile mai mari ale vitezei Wi-Fi.

Iata topul routerelor N600 disponibile in acest moment pe piata, conform unei analize cnet.com:

ASUS RT-N56U

ASUS RT-N56U

ASUS RT-N56U a fost unul dintre cele mai bune de pe piata atunci cind a aparut si este inca o optiune excelenta in raport cu modelele similare. Ofera o viteza Wi-Fi mare (mai ales pe banda de 5 GHz), are o raza mare de acoperire si suporta Gigabit Ethernet. Peste toate astea, portul sau USB poate fi folosit nu numai pentru obisnuitele hard-disk-uri externe sau imprimante dar si pentru modem-uri USB sau alte caracteristici . Este compact, aratos si ofera o viteza excelenta.

Linksys E 3200

Linksys E3200

Linksys E 3200 ofera o performanta excelenta si caracteristici avansate de retea intr-un design elegant si compact. Vine cu o interfata web buna si include Cisco Connect, un sistem software intuitiv cu ajutorul caruia care chiar si un utilizator incepator poate configura si gestiona o retea wireless casnica cu usurinta. Router-ul are un port USB care poate gazdui un hard disk extern, si suporta Gigabit Ethernet pentru o retea locala rapida. Modelul a fost creat pentru a inlocui modelul precedent, Linksys E3000, care este si el un router N600 foarte bun.

Netgear WNDR3800

Netgear WNDR3800

Acest model este singurul de pe lista care ofera functii avansate de stocare in retea, cu control de la distanta. Odata cuplat la un hard disk extern, router-ul ofera functii de acces la distanta disponibile prin server-ul ReadyNAS, permitind utilizatorilor sa acceseze datele stocate pe hard disk ca si cum ar fi utilizatori locali ( asa cum ati accesa un hard disk din reteaua locala). Pe linga asta, router-ul ofera o performanta Wi-Fi excelenta, cu o raza de acoperire mare si suport pentru Gigabit Ethernet. In acest moment, acest model este unul dintre cele mai bune de la Netgear.

D-Link DIR-827

D-Link DIR-827

Acest model este unic in categoria sa datorita facilitatilor QoS personalizate, denumite HD Fuel, prin care este prioritizat automat traficul pe Internet pentru streaming HD, aplicatii VoIP si jocuri. Router-ul este de asemenea, primul de pe piata care vine cu un port USB 3.0 care poate fi folosit pentru a gazdui orice dispozitiv USB, nu doar hard diskuri externe sau imprimante. Modelul ofera si facilitati de Control parental,  suport Gigabit Ethernet si o lunga lista de alte facilitati. Vezi si Router Wireless D-Link DIR-825.

Netgear WNDR3400

Netgear WNDR3400

Modelul este singurul dintre cele cinci care nu ofera suport Gigabit Ethernet, ceea ce inseamna o viteza mai redusa in reteaua locala. Insa performanta Wi-Fi este foarte buna, atit ca viteza cit si ca acoperire, iar lunga lista de caracteristici poate fi administrata foarte usor prin intermediul unei interfete Web bine conceputa. Cel mai bun lucru dintre toate este pretul  la care poate fi cumparat, cel mai mic dintre toate modelele prezentate si garantia unei retele Wi-Fi robusta si performanta.

Sursa: cnet.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “TOP 5 routere N600: Wi-Fi performant pentru acasa”

  1. upupfashion says:

    Thanks a lot for giving everyone such a superb opportunity to check tips from this site. It can be so sweet and full of a lot of fun for me personally and my office peers to visit your web site really thrice every week to read through the newest guides you will have. Not to mention, I’m just at all times astounded with all the dazzling thoughts served by you. Some two tips in this post are unquestionably the best I have ever had.

  2. dape says:

    salut,
    netgear wndr3800 sustine si 220 Mbit/sec cu HT40 pe 2.4 ghz..

Scrie un comentariu: