Top 10 aplicatii Android optimizate pentru tableta

tableta AndroidO mare problema a platformei Android Honeycomb pentru tablete a fost aceea ca, desi permite rularea aplicatiilor scrise pentru rezolutii de smartphone pe tableta, experienta avea mult de suferit.  Aparitia Android 4 Ice Cream Sandwich remediaza multe dintre aceste probleme si este evident un progres: cazurile in care interfata aplicatiilor arata ciudat din cauza maximizarii pe o rezolutie de 1280×800 pixeli sunt mai rare.

Cu toate acestea, problema esentiala a platformei nu o poate rezolva: conceperea aplicatiilor pentru folosirea pe tableta. In cazurile fericite, veti gasi in Android Market versiuni diferite ale aceleasi aplicatii, pentru smartphone sau tableta. In cele ce urmeaza va prezentam un top care va poate ajuta in cautarile voastre!

SFAT: Cautati in Android Market aplicatiile care au in nume HD sau Honeycomb – e o modalitate prin care dezvoltatorii incearca sa scoata in evidenta programele optimizate pentru rezolutii mari.

1. File Manager HD: este un excelent File manager, usor de folosit si cu o interfata placuta. Va sint puse la dispozitie optiuni de copy, paste, compresie, cautare si selectii multiple.

File Manager HD

2. PicSay Photo Editor: instrument de editare rapida a pozelor, direct pe tableta. Ofera posibilitatea de aplicare a corectiilor de culoare, inserarea de text si diferite efecte interesante.

PicSay Photo Editor Honeycomb

3. News360 for Tablets: client pentru citirea stirilor in format RSS direct pe tableta. Puteti sa personalizati canalele de stiri folosind locatia GPS.

News360 Honeycomb

4. AccuWeather for Honeycomb: primiti si explorati prognoza meteo intr-o interfata deosebita. Toate informatiile pe care serviciul accuweather.com le pune la dispozitie sint disponibile si pe tableta.

Accuweather Honeycomb

5. Plume for Twitter: client de Twitter optimizat pentru folosirea pe tableta. Canalele de stiri sint grupate pe taburi. se pot agrega informatiile din mai multe conturi.

Plume Honeycomb

6. Wyse PocketCloud: aplicatie pentru conectarea remote la sistemele ce suporta protocolul RPD. Asa puteti folosi PC-ul/laptopul fara sa fiti neaparat in fata lui.

Wyse PocketCloud

7. IMDB: accesati rapid informatiile legate de lumea cinematografiei gazduite de cel mai mare site de profil din lume. Vedeti direct pe tableta si clipurile de promovare pentru titlurile inca nelansate.

IMDB Honeycomb

8. Vplayer: cel mai bun player multimedia pe care il puteti gasi. Stie sa redea si continut in format .MKV, suporta subtitrare (SRT) si poate folosi accelerarea hardware Tegra pentru finisarea imaginilor afisate.

Vplayer - Android

9. Ustream: client pentru serviciul de streaming, ustream ce permite accesarea materialelor video direct pe tableta. Descoperiti emisiuni TV, filme si documentare stind comod in fotoliu.

Ustream Honeycomb

10. Honeycomb Weather Clock Widget: un widget creat pentru rezolutii mari ce afiseaza ceasul si informatii meteo dintr-o locatie preselectata.

Sursa: Revista Chip

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: