Tom Jones – pe 17 noiembrie la Bucuresti

La cei 71 de ani pe care i-a implinit anul acesta, Tom Jones nu a luat pauza de la ceea ce a facut intreaga viata: muzica. In scurt timp, pe 17 noiembrie 2011 va concerta in Bucuresti, la Sala Palatului, concertul artistului facind parte din cadrul turneului de promovare al albumului “Praise & Blame”, organizat de D&D East Entertainment, East European Entertainment si Marcel Avram.

O legenda vie

Tom Jones

Concertul artistului face parte din cadrul turneului de promovare a albumului “Praise & Blame”

Sir Tom Jones a primit in 2006 titlul de cavaler din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, in cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Buckingham, ca urmare a recunoasterii  meritelor carierei sale. Pina a ajunge in acest punct insa, Tom Jones a avut de infruntat o multime de prejudecati la inceputul carierei sale. Desi la 16 ani abandonase scoala si se angajase in diverse locuri, devenind si tata intre timp, Tom Jones nu a renuntat la pasiunea lui pentru muzica.

In 1963 isi infiinteaza propria trupa: “Tommy Scott and The Senators”, din care face parte si viitorul lui manager, Gordon Mills. Acesta il sfatuieste sa porneasca spre o cariera solo, sa renunte la diminutivul Tommy pentru simplul Tom. Vocea lui ragusita si miscarile copiate ale lui Elvis Presley – modelul sau in cariera, nu erau prea bine tolerate de companiile de inregistrari de la acea vreme, care ii considerau stilul neplacut.

Drept urmare, in 1964, primul lui hit “It’s not unusual” este refuzat la difuzare de BBC, insa o statie radio pirat difuzeaza piesa care devine numarul 1 in topuri, in scurt timp. De aici Tom Jones incepe sa urce spre succes: aparitii TV, noi single-uri aparute in primii ani, ca “Thunderball”, “Green, green grass of home”, “Delilah”, noi albume si primele turnee de mare amploare.

Viata continua prin muzica

Artistul  a incercat mereu sa multumeasca celor care l-au ajutat in drumul sau si sa ajute la rindu-i, alte persoane. La moartea prietenului si managerului sau, Gordon Mills, a marturisit ca ii datoreaza acestuia totul si i-a dedicat piesa “A boy from nowhere”, devenita un succes.  A cintat alaturi de voci frumoase, precum Tina Turner, Luciano Pavarotti, Natalie Imbruglia, Cybill Sheperd, Robbie Williams, Wyclef Jean, Donny Osmond sau Tori Amos.

Inceputul anilor 2000 ii aduce numeroase premii, precum “Brit Award for Outstanding Contribution to Music”. Nu ezita sa sustina concerte in scopuri caritabile, majoriatatea pentru copii. Si nu face asta doar pe marile scene ale lumii, ci si la colt de strada, asa cum a facut in 2008, in cadrul unei emisiuni produse de BBC.

Tom Jones a abordat de-a lungul carierei sale diferite genuri musicale, de la pop, R&B, rock, country, soul, gospel pina la dance si techno. Chiar daca in august 2011 artistul a fost internat in spital, in urma unor probleme cauzate de inima, Tom Jones ramine optimist si continua seria de concerte programate. Albumul “Praise& Blame” pe care il va promova la Bucuresti a fost lansat in 2010, dovada ca pentru Tom Jones, la 70 de ani, muzica va continua sa faca parte activ din viata lui.

Bilete Tom Jones

Categoria VIP Exclusive: 852 lei
Categoria VIP: 532,50 lei
Categoria I: 266,30 lei
Categoria II: 191,70 lei
Categoria III: 149,10 lei

Sursa: iconcert.ro

http://www.youtube.com/watch?v=LqnA5A6VZeE
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: