#Tokyo2020: Partide spectaculoase de baschet, handbal şi volei, în direct la TVR

Se anunţă unele dintre cele mai tari partide de baschet, handbal şi volei în ultimele zile de desfăşurare a Jocurilor Olimpice. Este vorba despre semifinalele şi finalele de baschet, handbal şi volei masculin, transmise în direct de TVR 1 şi TVR 2.

Prima partidă de baschet, semifinala dintre Statele Unite şi Australia va fi în direct la TVR 1 joi, 5 august, de la ora 7.15, iar cea de-a doua, care opune Slovenia şi Franţa, se va vedea de asemenea în direct la TVR 1 în aceeaşi zi, de la ora 14.00, ambele cu comentariul lui Emil Hossu-Longin.

Jurnalistul TVR Emil Hossu-Longin, prezent la Tokyo pentru a comenta competiţiile sportive pentru telespectatorii TVR, ne pune în temă cu evoluţia semifinalistelor la baschet masculin:

Eliminarea Naţionalei Spaniei din turneul de la Jocurile Olimpice a fost urmată de anunțul fraților Pau și Marc Gasol că se retrag din echipa națională. Pau e ultimul component al Generației 1980, cea mai mare din istoria Spanie și, probabil, a Europei, care mai joacă. E campion cu Barcelona, după 20 de ani de la primul trofeu pe care l-a câștigat în liga spaniolă. La prima sa participare la JO, Slovenia a ajuns în semifinale. Cu Luka Doncic, fenomenalul jucător de 22 de ani, Slovenia are 17-0 în meciurile oficiale jucate la Campionatul European 2017, turneul preolimpic și cel de la Tokyo. Franța revine în semifinalele Jocurilor Olimpice după 9 ani, cu o echipă fortificată în NBA. Gobert, Batum, Fournier și ceilalți „cocoși” au învins SUA în grupă și au potențial să ajungă, în premieră, la aurul olimpic. Iar Australia e o constantă la nivel înalt și nu e deloc de neglijat, chiar dacă americanii nici nu concep să nu continue seria victoriilor din meciurile cu titlul pe masă”, punctează comentatorul TVR.

Tot joi, 5 august, la TVR 1 sunt programate semifinalele de handbal masculin: de la ora 11.00, în direct, urmărim Franţa – Egipt, comentator Cristian Mîndru, iar de la ora 22.00, înregistrat (de la ora 15.00), meciul Spania – Danemarca, la microfon fiind jurnalistul Dragoş Cojocaru.

Marea surpriză o reprezintă naţionala Egiptului. Africanii au ajuns în premieră în semifinalele turneului olimpic şi doar pentru a doua oară între primele patru la un turneu olimpic sau mondial. Semifinalele sunt Franţa – Egipt şi Spania – Danemarca, reeditarea semifinalei mondiale din acest an”, explică jurnalistul Cristian Mîndru.

Cele două semifinale de volei masculin – Brazilia – Rusia (în direct, ora 07.00, comentatori: Narcis şi Mihaela Şelaru), respectiv Franţa – Argentina (înregistrat, ora 17.00, aceiaşi comentatori) pot fi urmărite la TVR 2, tot pe 5 august.

Cât priveşte turneul olimpic de volei masculin, campioana olimpică de la Rio, Brazilia, va întâlni în semifinale Rusia (care joacă sub denumirea de Comitetul Olimpic din Rusia). Cele două au jucat în grupe, iar reprezentativa Rusiei s-a impus cu 3-0. În cealaltă semifinală se vor întâlni Argentina şi Franţa. Sud-americanii au trecut dramatic de Italia, 3-2, în cea mai frumoasă partidă a turneului şi s-au calificat pentru prima dată în semifinale, din 2000 încoace. Cele două echipe s-au întâlnit şi în grupe, unde Argentina s-a impus cu 3-2”, ne face Cristian Mîndru tabloul înaintea semifinalelor.

Programul transmisiunilor TVR de la Jocurile Olimpice de joi, 5 august, poate fi consultat aici. Finalele celor trei sporturi – baschet, handbal şi volei – vor avea loc în weekend şi pot fi văzute, de asemenea, în direct la TVR.

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: