Titlu nou la Adenium: Claude Karnoouh, „Autoportretul adolescentului îmbătrânind”

Karnoouh autoportretul

La Adenium a apărut volumul „Autoportretul adolescentului îmbătrânind”, de Claude Karnoouh. Cartea este povestea de dragoste a unui francez trecut de a doua tinerețe în România contradictorie și bulversantă de după 1989.

Încă însurat cu cea de-a treia soție și tată a trei copii, profesorul venit din Franța la o universitate din Cluj se îndrăgostește de o tânără bibliotecară, alături de care trăiește paradoxurile unei iubiri târzii. Într-o Românie în care coexistă cele mai luxoase mașini și produsele ieftine, de bazar, profesorul venit din Occident descoperă societatea obedientă, temătoare și materialistă din postcomunism.

După șase luni de euforie, în care plănuiește să-și construiască o viață nouă alături de mai tânăra lui iubită, eroul principal își dă seama de rapacitatea și lipsa de scrupule a acesteia și părăsește dezamăgit „laboratorul” numit România. Suferința trăită aici l-a forțat să lase în urmă pentru totdeauna și viața boemă de adolescent întârziat.

DESPRE AUTOR

Claude Karnoouh (n. 1940, Paris) a urmat studii de fizică și chimie la Sorbona (1959 1965) și studii de filosofie, antropologie socială, sociologie și lingvistică la Universitatea Paris X Nanterre (1966 1969). Începând cu anul 1970 este membru al Centrului Național de Cercetare Științifică (CNRS) și a predat la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlottesville (SUA), Urbino (Italia) și ELTE (Ungaria). În 1996 și 1998 a fost senior research fellow la Collegium Budapest. În 1973 a întreprins mai multe anchete de etnografie și folclor în satul Breb din Maramureș. Din 1991 până în 2002 a fost profesor invitat al Universității „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, unde a susținut un curs despre aspectele modernității târzii în postcomunism, îmbinând diverse abordări (politice, culturale, filosofice și economice) și un curs de istoria antropologiei. Este autorul a șase cărți și peste o sută de articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică.
Volumul „Autoportretul adolescentului îmbătrânind”, de Claude Karnoouh a apărut la Adenium și este disponibil în format eBook.

DATE TEHNICE: Produs publicat in 2016 la Adenium. Data aparitiei: Ianuarie 2016. Colectia Punct RO. Proza. ISBN EPUB: 978-606-742-119-4. ISBN PDF: 978-606-742-120-0. Formate: ePub (Adobe DRM) sau PDF (Adobe DRM). Drepturi utilizare: 6. Compatibil cu: PC/Mac, iPad/iPhone, Android, Nook, Sony, Trekstor. Pret: 16,99 lei.

INFO

Editura Adenium

www.elefant.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: