Titanii planetei vin să îşi măsoare forţele în Piaţa Mare din Sibiu

@Silvana-Armat-3-SCL-2014

Credeţi că filmele cu supereroi sunt de domeniul fantasticului? Înseamnă că aţi ratat prima ediţie de la Sibiu al  „Strongman Champions League”, de anul trecut. Cei mai buni sportivi ai planetei revin, însă, şi în această toamnă, în Piaţa Mare, intre 19-20 septembrie 2015 pentru a-şi măsura forţele, în cursa ce va desemna cel mai puternic om din lume. Competiţia va fi transmisă pe canalul Eurosport.

Martin Wildauer, campionul mondial în exerciţiu şi câştigătorul etapei de la Sibiu de anul trecut, Krszystof Radzikowski, locul II mondial în 2014, aflat în fruntea clasamentului de anul acesta după 6 etape, Dainis Zageris, ocupantul locului IV mondial în 2014, aflat pe a treia poziție anul acesta, sunt printre cei 12 titani care vor participa la etapa din România a „Strongman Champions League”, cea mai spectaculoasă competiție de tip „strongman” din lume, ce are loc pentru a doua oară, în perioada 19-20 septembrie, în Piaţa Mare din Sibiu.

Într-o încleştare cu ei înşişi, pentru a-şi depăşi limitele şi pentru a-şi demonstra forţele, cei 12 sportivi se luptă pentru a primi titlul de cel mai puternic om al planetei. Pentru a pleca victorioşi de la Sibiu, atleţii se vor înfrunta în şapte probe de forță, îndemânare și rezistență: vor trage un autobuz, vor rostogoli cauciucuri cu o greutate de 400 de kilograme, vor ridica pietre de peste 150 de kilograme sau vor trebui să facă genoflexiuni cu autoturisme. În funcție de rezultatele obținute la fiecare probă, vor acumula puncte importante în lupta pentru titlul de cel mai puternic om al planetei. Finala campionatului va avea loc în luna noiembrie, la Kuala Lumpur.

Cei mai puternici oameni din lume

Martin Wildauer, născut pe 27 noiembrie 1987, este un competitor austriac ce a câştigat titlul de campion mondial al ediţiei de anul trecut. Totodată, el deţine actualul record al probei bavarian stonelift, de aici şi porecla de  “The Deadlift Kid”. În cadrul acestei probe, sportivul trebuie să ridice o greutate de 254 kilograme, la înălţime de un metru. În cazul în care reuşeşte, se adaugă câte 25 de kilograme de fiecare dată.

Krszystof Radzikowski, născut pe 18 august 1981, în Polonia, este un obişnuit al competiţiilor de tip strongman din lume. În 2013 a fost marele câştigător al Strongman Champions League şi este ocupantul locul II la ediţia din 2014, momentan ocupând prima poziţie în clasamentul de anul acesta.

Dainis Zageris vine în Sibiu din postura de câștigător al etapei din Letonia, desfășurată la sfârșitul lunii iunie. Momentan este clasat pe locul 3 în clasamentul general, după ce anul trecut a ieşit pe locul IV mondial.

Matjaž Belšak este unul dintre cei mai tineri sportivi care ajung în Sibiu. Are 22 de ani și este născut în Slovenia. Totodată este cel mai puternic om din țara natală. Are 189 cm înălțime și 139 kg. În acest moment este clasat pe locul 5 la nivel mondial.

Alex Moonen ocupă locul 7 în clasamentul general 2015 și este cel mai puternic om din Olanda. Este născut în 3 mai 1983, are 187cm înălțime și 155 kg. El a fost și anul trecut la Sibiu, reușind să obțină locul 7, respectiv locul 10 la nivel mondial.

Lauri Nami este clasat pe locul 11 la nivel mondial și anul trecut a ocupat locul 8 la SCL România şi locul VI mondial. Este născut în 1 ianuarie 1979, în Estonia. Are 185 cm înălțime și o greutate de 150 kg.

Stoyan Todorchev, născut pe 27 octombrie 1984, este un competitor bulgar, ce a câştigat titlul de cel mai puternic om al ţării sale în 2004 şi 2005. Anul acesta ocupă momentan poziţia 13, în SCL.

Mark Jeanes participă în competiții de tip strongman de patru ani. Este născut la 1 ianuarie 1987, are 190 cm înălțime și 146 kg. Anul acesta s-a clasat pe locul 2 în cadrul competiției 4 Nations Classic și pe locul 1 în Wales Strongest Man.

Daniel “The Rock” Gracia este născut în luna februarie 1987, și este cel mai puternic om din Gibraltar. A obţinut locul 9 la SCL Gibraltar 2012 și un loc 3 la England’s Most Powerful Man 2013.

Alex Arginteanu este unul din atleţii români ce participă la SCL România 2015. El revine la Sibiu, după participarea de anul trecut. Este câștigătorul Strongman Mamaia 2015, 2014 și 2013, iar acum își va măsura forțele cu uniii dintre cei mai puternici oameni din lume.

Claudiu Holeleu-Groza are 38 de ani, 140 kg și 193 cm înălțime. Ultimele competiții la care a participat au fost Strongman Mamaia 2015 (locul 4) și Codlea (locul 3).

Mutasem Srieh este al treilea și ultimul atlet din România care va participa la etapa din Sibiu. Acesta are 26 de ani, cântărește 135kg și are 180 cm înălțime. A fost și anul trecut în Sibiu, unde s-a luptat cu cei mai puternici oameni din lume.

Aşadar, în cele două zile de concurs, de la ora 16:00, sunteţi aşteptaţi pentru patru ore de spectacol cu cei mai puternici oameni ai planetei. Evenimentul va avea acoperire mondială fiind înregistrat și transmis de canalul Eurosport în cadrul unei emisiuni de 52 de minute ce va fi difuzată în cursul acestui an în 89 de țări.

„Strongman Champions League Romania” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Competiția este organizată de Asociația Eco Sport Team şi de Agenţia GreyProjects.

INFO

www.strongmancl.com

www.facebook.com/StrongmanChampionsLeagueRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: