Spectacolul „Titanic Vals” la Ateneul Tatarasi

28-iunie-2015

Ateneul Tătărași invită publicul la o noua reprezentație a spectacolului de teatru „Titanic Vals”, de Tudor Mușatescu. Regia este semnata de Mihaela Arsenescu-Werner.

  • Duminica, 28 iunie 2015, ora 19:00 – Ateneul Tatarasi

DESPRE

Personalitatea mea artistică, performantele si pretuirea publicului datorează o mare reverentă Măriei Sale Teatrul. Tentatia regiei provine din dorinta irepresibilă de a oferi o sansă de afirmare tinerilor actori sau aspirantilor la acest nobil statut; în felul acesta încerc să aduc o ofrandă de recunstintă pentru ceea ce mi-a fost dăruit…”, Mihaela Arsenescu- Werner, regizor.

Atunci, în 1931, la Paris, mi-am pus în gînd să scriu o piesă de teatru care să se numească Titanic Vals si a cărei actiune să se petreacă în provincie si, mai exact, în Cîmpulungul meu natal, fiindcă- oriunde as fi auzit Titanic Vals si în orice stare sufletească m-as fi găsit- pentru mine melodia aceasta înseamnă Cîmpulungul, provincia cu oamenii ei buni si răi, modesti sau ridicoli, cu întîmplările ei vesele sau triste, cu dramele si comediile ei publice sau familiale, si mai ales cu moravurile ei cuminti, dar, din păcate, din ce în ce mai otrăvite de politică- cucortegiile ei de farsori si demagogi- si de parvenitism, cu cohortele lui de imbecili, de venali si de agramati.(…) Cît priveste personajele- dealtminteri că în întreaga mea literatură, de la poem la roman si de la schită la tragicomedie-, acestea au fost întotdeauna luate direct de la marea si inepuizabila mea furnizoare, care a fost, este si va fi: viata. (Text reprodus din programul de sală al spectacolului Teatrului National Bucuresi, stagiunea 1960- 1961), Tudor Musatescu

Distribuție: Daniel BUSUIOC- Spirache; Brândușa ACIOBĂNIȚEI- Chiriachița; Alexandra BANDAC- Dacia; Bogdan MATEI- Rădulescu Nercea; Roxana CARAIMAN- Sarmisegetuza; Tiberiu ENACHE- Traian; Roxana DURNEAC- Gena; Tudor GURĂMULTĂ- Petre Dinu; Ionuț Gânju- un vecin; Luca ȘTIRBU- Decebal; Cățelul Lex- Pufy.

Scenografie: Cătălin TÂRZIU

BILETE

Prețurile biletelor au rămas aceleași: 15 lei; 10 lei – elevi, studenți, pensionari, șomeri;  8 lei – grupuri organizate de elevi și/sau studeți. Rezervările se fac pe ateneutatarasi.ro și sunt valabile până la 18.30, în ziua spectacolului. Program casierie: luni-vineri, orele 13.00-16.00 si cu o ora inainte de inceperea spectacolului.

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Str. ION CREANGĂ nr. 14 IAŞI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com

Web: www.ateneutatarasi.ro

FB: www.facebook.com/ateneultatarasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: