Tirgul National de Ceramica Traditionala – Cucuteni 5000 / 29 iunie -1 iulie 2012

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi organizeaza, in parcul Copou, in perioada 29 iunie – 1 iulie 2012 cea de-a XXX-a editie a Targului National de Ceramica Traditionala ”Cucuteni 5000”, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Iasi.

Foto:www.doxologia.ro

Scopul manifestarii il constituie cunoasterea si promovarea ceramicii traditionale din cele mai importante centre de olarit din tara si din Republica Moldova.

Aceasta editie jubiliara o vom organiza cu si mai mare exigenta, vor fi preturi accesibile pentru toti iubitorii de ceramica. Mesterii populari s-au pregatit si cate trei luni pentru a ajunge la cel mai mare targ de ceramica din tara si sunt nerabdatori sa-si prezinte produsele“, a declarat Adrian Ardeleanu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Iasi, care va organiza evenimentul in parteneriat cu Primaria Iasi si Consiliul Judetean.

La aceasta editie vor fi prezenti mesteri olari din: Catamaresti Deal si Dorohoi – Botosani; Codlea – Brasov;  Branistea – Galati, Corund si Miercurea Ciuc – Harghita;  Schitu Stavnic – Iasi;  Baia Mare si Sacel – Maramures; Sisesti – Mehedinti;  Romana – Bals si Vadastra – Olt;  Marginea si Radauti – Suceava;  Horezu, Lungesti si Vladesti – Valcea, precum si din Chisinau, Drochia, Ialoveni si Nisporeni – Republica Moldova.

Deschiderea Targului va avea loc vineri, 29 iunie 2012, ora 11.30, in Parcul Copou.

Parteneri media: TVR Iasi si Radio iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: