TIRGUL INTERNATIONAL DE CARTE LIBREX 2012

Librex 2012

TIRGUL INTERNATIONAL DE CARTE LIBREX – Primavara cartilor la Iasi  – eveniment ajuns, in acest an, la cea de-a XX-a editie aniversara, se va desfasura in incinta Salii Polivalente din Iasi, in perioada 29 februarie – 4 martie 2012.

Cel mai vechi tirg de profil din tara, nascut cu un an inaintea Gaudeamus-ului, prin amploare si tematica, LIBREX-ul reprezinta o constanta culturala importanta care aduce un plus de valoare Iasului. In fiecare an, pentru aproximativ o saptamina, pe fundalul desfasurarii Tirgului de Carte LIBREX, Iasul devine un punct de atractie pentru editori, difuzori si autori din intreaga tara. In acest context, LIBREX-ul s-a impus prin valoare si traditie ca un eveniment cultural recunoscut, apreciat si asteptat, in egala masura, de expozanti si de publicul cititor.

Tirgul de Carte LIBREX ofera publicului interesat, prin bogata oferta de carte prezenta la standuri si prin numeroasele lansari de carte, un cadru cultural adecvat dulcelui ragaz si placerii de a descoperi carti frumoase si valoroase, scrieri autohtone sau traduceri din ce in ce mai sincrone operelor originale aparute la diverse edituri din intreaga lume.

Editia din acest an aduce 108 lansari de carte  si 129 de organizatii participante pina pe 4 martie la Sala Polivalenta. Timp de 5 zile, iesenii vor putea achizitiona cele mai interesante carti atit de la edituri romanesti, cit si de peste hotare. „Motivul pentru care am fost consecventi au fost vizitatorii, care au meritat, eforturile fiind minuscule pe linga bucuriile pe care le-am facut. Iasul merita, sint categorii care asteapta acest tirg de carte. Este urmatorul tirg ca importanta dupa Gaudeamus si Bookfest; la editia de anul acesta avem si cel mai mare numar de lansari“, a spus Petru Radu, presedinte al Organizatiei Patronale „Agora” a Societatilor pentru Difuzarea Tipariturilor si a altor bunuri culturale din Romania.

In cadrul tirgului vor fi oferite si 13 premii, fiecare avind cite o motivatie. Printre acestea se numara premiul „Ovidiu”, pentru editarea culturii clasice, premiul „Otilia Cazimir”, pentru literatura pentru copiii si tineret, precum si premiul „Theodor Pallady”, pentru cartea de arta. Iesenii vor putea achizitiona produse expuse pe 800 de metri patrati, pe linga acestea, ei pot asista si la dezbateri pe diferite teme, lansari de carte sau prezentari de carti.

Ca in fiecare an, la acest eveniment, participa zeci de edituri din intreaga tara, difuzori de carte straina, firme de papetarie, birotica, muzica si jucarii, galerii de arta, institutii de cultura si invatamint etc., publicul avind oportunitatea de a alege produse tematice si carti din diverse domenii de specialitate: arta, beletristica, stiinta si tehnica, calculatoare, mass-media si comunicare, medicina, psihologie, dezvoltare personala, religie, istorie, drept, economie, resurse umane, management, marketing, limbi straine, carti pentru copii, enciclopedii, dictionare si ghiduri, manuale si auxiliare didactice, carti pentru timpul liber, meditatie si recreere etc.

PROGRAMUL

Program librex 2012

Program Librex 2012- 2

Program Librex 2012 - 3

Program Librex 2012 - 4

Program Librex 2012 - 5

Program Librex 2012 - 6

Program Librex 2012 - 7

Program Librex 2012 - 8

Program Librex 2012 - 9

Program Librex 2012 - 10

Program Librex 2012 - 11

Program Librex 2012 - 12

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

3 comentarii la “TIRGUL INTERNATIONAL DE CARTE LIBREX 2012”

  1. Vasile Andra says:

    Da! Am auzit! Este asa cum spui… Geniala! Abia astept sa vad aceasta editie… cica ar fi o mare sarbatoare… oricum, multumesc pentru pont! Voi cumpara doua exemplare, pentru mine si sotia mea, sa nu ne certam!

  2. August Mahna says:

    Ati auzit ca la acest targ participa si cartea cea mai buna aparuta in tara, in ultimii ani? La ora 11 dimineata, joi, 1 martie, are lansarea! Este vorba despre celebrul roman Gaina optimista, al lui Loham Gamadam, manuscris furat de doi sarbi. Este geniala si merita tot efortul de a veni sa vezi! Abia astept sa vin cu prietenii!

  3. Elena Leonte says:

    Felicitari ca ati reusit si anul acesta sa organizati ceea ce alta data facea faima Iasilor. Va urez succes si la cat mai multe victorii pe frontul atat de disperat al lecturii.

Scrie un comentariu: