Tirg al Produsului Traditional pe Esplanada Oancea

Iesenii au din nou sansa de a cumpara si consuma produse traditionale fabricate in Iasi, toate oferite la pret de producator, fara adaosurile si taxele comerciale practicate de magazine. Tirgul Produsului Traditional este organizat de ieseni pentru ieseni si se va desfasura la fiecare sfirsit de saptamina pe Esplanada “Oancea”.

Astfel, incepind de astazi, vineri, 20 mai, dar si in zilele de simbata si duminica, intre orele 9 si 17, pe Esplanada “Oancea” isi vor expune produsele traditionale diversi producatori ieseni.

Cei interesati vor putea cumpara la preturi de producator carne si preparate din carne obtinute dupa retete traditionale, cu materii prime din zona, lapte si produse lactate – brinzeturi, cascaval. In afara de alimente naturale si traditionale, iesenii vor putea alege si dintr-o serie de produse din zona cosmeticii naturiste – creme, sapunuri etc. In plus, la tirg vor avea standuri de prezentare si vinzare si mestesugarii care vor imbia cumparatorii cu impletituri din nuiele si produse artizanale.

Sintem la inceput si speram ca in timp sa atragem sa participle la acest tirg cit mai multi dintre producatorii locali. Tirgul este organizat pe Esplanada Oancea la fiecare sfirsit de saptamina, oferind astfel iesenilor posibilitatea de a cumpara alimente naturale si traditionale la pret de producator. Mai mult, ne mindrim cu faptul ca vom avea 12 produse alimentare cu denumirea de origine protejata atestata de Ministerul Agriculturii. Este vorba de preparate din carne de la AJC “Ana-Maria” Iasi si produse lactate de la “Trans Gigel” Sipote – Iasi.  Aceasta atestare certifica faptul ca respectivele produse sint reprezentative pentru traditia locala si sint fabricate cu materii prime din zona aceasta. Este o bucurie pentru noi ca Iasul a reusit sa intre in rindul judetelor cu astfel de produse“, a declarat Ion Manzatu, organizatorul Tirgului Produsului Traditional.

GALERIE FOTO

Foto: Silvian STANISOR

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: