Tinerii cu idei de business online au fost premiati la Startup Weekend Iasi


Intre 16-18 mai  a avut loc la Iaşi pentru a doua oară evenimentul Startup Weekend. Acest eveniment este unul cu format internaţional care se desfăşoară in peste 300 de orase ale lumii printre care şi Iaşi.

Evenimentul a început vineri seară la ora 18 cu prezentarea ideilor de business şi votarea celor mai interesante. Apoi a urmat alcătuirea echipelor de lucru, iar sâmbătă dimineaţa acestea s-au apucat direct de treabă sub îndrumarea mentorilor români şi străini. Aceştia au avut rolul de a-i ajuta pe participanţi cu sfaturi practice despre cum să-şi implementeze corect ideile.

Mentorii care au fost prezenţi la Startup Weekend Iaşi sunt persoane care au reusit să construiască afaceri de succes in ţară sau peste hotare dar şi directori din companii multinaţionale. Anul acesta participanţii au beneficiat suportul unor mentori din trei ţări: România, Anglia şi Italia.

Deşi toate echipele au lucrat lucrat sâmbătă noaptea până târziu, duminică la micul dejun toţi erau prezenţi şi pregătiţi pentru ultima zi de Startup Weekend Iaşi,  o zi care se anunţa lungă. Pe parcursul zilei de duminică mentorii au fost din nou alături de echipele participante ajutandu-le sa lucreze ideea de business, iar la finalul zilei a sosit şi momentul  mult aşteptat: echipele şi-au prezentat munca în faţa juriului şi a celor spectatorilor prezenţi în sală.

La finalul prezentărilor juriul a desemnat câştigatorii: Pe locul 3 s-a clasat echipa Unifinder – un servicu online care centralizează informaţiile despre admiterea la facultăţi şi îi ajută pe tineri să ia cea mai bună decizie, locul 2 a fost adjudecat de Nutrifier – o aplicaţie care ajută oamenii să scaneze şi să cumpere produse sănatoase în supermarketuri, iar locul 1 a fost câştigat de Let’ Speech – un serviciu însoţit de o aplicaţie care îi ajută pe oameni să scape de frica vorbitului în public.

„Evenimentul a fost foarte provocator înca din prima zi când a trebuit să-mi alcătuiesc echipa şi să conving oamenii să vină la mine în echipă. Pe lângă faptul că mi-a crecut încrederea în forţele proprii, Startup Weekend Iaşi m-a ajutat foarte mult să-mi rafinez ideea de business într-un timp foarte scurt!” spune Diana Gorea, tânăra care a avut ideea aplicaţiei care a câştigat locul 1.

GALERIE FOTO

INFO

iasi.startupweekend.org/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: