Forumul transfrontalier la Iasi – Tineri activi in viata comunitatii

forumul-transfrontalier-la-iasi-tineri-activi-in-viata-comunitatii-ue-fotoÎn perioada 24 – 27 iunie 2014, în Iași, la Hotel Unirea, Sala Mezanin, Fundația COTE (Iași, România), în parteneriat cu Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie (Chișinău, Republica Moldova), organizează Forumul transfrontalier – Tineri activi în viața comunității.

Forumul transfrontalier Tineri activi în viața comunității aduce împreună 30 de tineri, cu vârstă cuprinsă între 16 – 19 ani, elevi în Iași și Chișinău. Forumul oferă tinerilor participanți ocazia de a se cunoaște, de a se motiva și susține reciproc în elaborarea unor mini-proiecte de implicare în comunitate. Forumul are o componentă de formare a abilităților de comunicare, lucru în echipă, negocierea conflictelor și luare a deciziilor, voluntariat și implicare civică dar și una de intercunoaștere și schimb cultural.

Avem convingerea că tinerii au capacitatea de a produce o schimbare în societate și că investiția în formarea lor ca cetățeni responsabili este una valoroasă. Oricât de mică ar fi contribuția cuiva e mai valoroasă decât atitudinea pasivă, de indiferență. Ideile, inițiativele și implicarea tinerilor merită să fie încurajate și valorizate.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili, derulat de Fundația COTE și CSSCF Republica Moldova. Cod proiect: MIS ETC 2011.

Proiectul, derulat în perioada 21 dec 2013 – 20 feb 2014, este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, cu suma de 135 000 euro / 576 693 lei și cofinanțat de Fundația COTE si CSSCF cu suma 15 000 euro / 66 541 lei. Îmi pasă, mă implic! vizeaza creșterea capacității tinerilor vulnerabili din zona transfrontalieră România – Moldova de a se implica activ în viața comunității.

GRANIȚE COMUNE. SOLUȚII COMUNE.

INFO

Pentru alte informații: persoana de contact Iulian Ghica – Manager proiect.: tel 0232/215450, iulianghica@fundatiacote.ro

www.ro-ua-md.net

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: