Titluri multipremiate, în Caravana Filmelor TIFF 2013

Titluri multipremiate, precum “Blancanieves”, de Pablo Berger, şi “Poziţia copilului”, de Călin Netzer, vor fi prezentate în Caravana TIFF/ Operation Kino, care se desfăşoară în perioada iulie – septembrie, în 13 oraşe din România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Asociatia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino. Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo, Istanbul, Odessa si Reelport, unul dintre principalii actori de pe piata digitală de film din Europa, caravana îsi propune să aducă în atentia publicului filme de succes din tările UE si non-UE.

Cea de-a patra editie a Caravanei TIFF are loc în 13 orase din România. Caravana si-a început traseul din Buzău traversând orasele Timisoara, Oradea, Bistrita, Cluj-Napoca si Fălticeni, continuându-si drumul către Iasi. Cu sprijinul Palas Mall Iasi, timp de două zile, în perioada 30 – 31 iulie, în Parcul Palas,  de la ora 22.00, cinefilii vor avea ocazia să vadă două dintre filmele de succes prezentate la TIFF 2013.

PROGRAM IASI

Marti, 30 iulie – Blancanieves/ Albă ca Zăpada (2012), în regia lui Pablo Berger, este o reinterpretare stilizată a basmului fratilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Actiunea se mută din nordul rece al Europei pe coastele Andalusiei, în anii 20. Albă ca Zăpada, numită Carmen (Macarena Garcia), este fiica orfană de mamă a unui toreador (Daniel Giménez Cacho) si călătoreste cu un grup de matadori pitici. În ciuda masinatiunilor puse la cale de mama sa vitregă, sursa pasiunilor si tensiunilor distrugătoare din poveste – interpretată memorabil de Maribel Verdú (Labirintul lui Pan si Y tu mamá también) – Carmen calcă pe urmele tatălui ei si intră în arenă. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin si a câstigat zece premii Goya – trofeele industriei spaniole de cinema – inclusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun debut.

Miercuri, 31 iulie – Lore / Lore (regia: Cate Shortland). În primăvara anului 1945, armata germană se prăbuseste dupa ce suferă mai multe înfrângeri. Pe măsură ce Fortele Aliate încearcă să găsească refugiu în patria-mamă, cinci copii încep o călătorie ce va da o nouă dimensiune conceptelor de familie, dragoste si prietenie. Trebuind să aibă grijă de fratii ei mai mici după ce părintii lor nazisti sunt arestati, Lore străbate împreună cu ei Germania de după război. Pentru a avea o sansă la viată, copiii trebuie să ajungă la casa bunicii lor din Nord. În mijlocul haosului unei natiuni învinse, Lore îl întâlneste pe Thomas, un tânăr evreu refugiat, extrem de misterios. Thomas li se alătură în această călătorie, iar Lore descoperă că lumea ei fragilă este zguduită în egală măsură de ură si dorintă. Pentru a supravietui, ea trebuie să învete să aibă încredere într-o persoană fată de care a fost educată să simtă exact opusul.

Intrarea este liberă.

Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino este un proiect organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul programului MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

Eveniment prezentat de Carlsberg; Partener principal: UPC; Recomandat de: Europa FM.
Parteneri media nationali: Adevărul, Cinemagia, Dilema Veche, FilmReporter.ro, CinemaRx.ro
Parteneri media locali: TeleM Iasi, Iasi Fun, Ziarul de Iasi, Iasi 365, Iasiciteste.

INFO

www.tiff.ro

www.facebook.com/TransilvaniaIFF

twitter.com/tiffromania

www.youtube.com/user/TIFFteam

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: