Tierra Sin Pan este in semifinale la “Romanii au talent”. Sa-i ajutam sa ajunga in finala!

tierra-sin-pan

Cunoscutul ansamblu de muzică clasică din Iaşi, septetul „Tierra Sin Pan” a trecut de proba de foc a emisiunii concurs „Românii au talent” de pe postul Pro Tv şi a ajuns în semifinale.

Cei şapte instrumentişti au impresionat juriul prin spectacolul lor şi au ridicat publicul în picioare. „Consider că a fost un privilegiu să fiu în sală, în juriu, la un astfel de spectacol!”, a spus Bebe Cotimanis, unul dintre juraţi.

Din trupă fac parte artiştii: Raluca Dobre (vioară), Luminiţa Ciobanu (violă), Grigoriţă Mandache (contrabas), Edit Arva (pian), Daniel Bîrlescu (acordeon), Theo Popescu (percuţie) şi Mihaela Loredana Gârlea (solist vocal). Aceştia abordează tango-ul vechi şi nou, în general muzica de bună calitate veche şi nouă.

Iată mesajul postat pe pagina de Facebook:

“DA, este oficial! Tierra Sin Pan este în semifinală! Cotimanis: „Consider că a fost un privilegiu să fiu în sală, în juriu, la un astfel de spectacol!” De acum dragii noștri avem nevoie de susținerea voastră! Colegi din presă, la atac!!! Vă rugăm să distribuiți postarea noastră. Acum vrem să vă simțim prietenia! Cu mulțumiri, Tierra Sin Pan.”

Tierra Sin Pan a luat fiinţă în toamna anului 2008 din dorinţa a cinci muzicieni de a promova iniţial muzica de tango a lui Astor Piazzolla. Componenţa iniţială a cvintetului era alcătuită din absolvenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi şi animatori ai vieţii muzicale ieşene: Raluca Dobre – vioară – lector universitar doctor la Departamentul I, Facultatea de Interpretare muzicală din cadrul Universităţii de Arte „G. Enescu” Iaşi, Luminiţa Ciobanu – violă – lector universitar doctor la Departamentul I, Facultatea de Interpretare muzicală din cadrul Universităţii de Arte „G. Enescu” Iaşi, Mihaela Gina Pavel – pian – asistent universitar doctor la catedra I, Facultatea de Interpretare muzicală din cadrul Universităţii de Arte „G. Enescu” Iaşi; Vasile Ţuţu – acordeon – artist instrumentist (contrabas) în cadrul orchestrei Operei Naţionale Române Iaşi; Vlad Titieanu – contrabas – artist instrumentist, şef de partidă (contrabas) în cadrul Operei Naţionale Române Iaşi.

Primul recital susţinut în decembrie 2008 a demonstrat membrilor ansamblului că acest stil de muzică rezonează cu publicul, motivându-i pe instrumentişti să-şi continue activitatea, devenind astfel promotorii acestui stil de muzică pe zona Moldovei.

În prezent, ansamblul Tierra Sin Pan s-a reinventat atât prin modificarea profundă a componenţei iniţiale (la pian, asist. univ. drd. Edit Arva, la acordeon, Daniel Bîrlescu şi la contrabas, Grigoriţă Mandache, profesor colaborator al U.A.G.E. alături de mai vechile componente Raluca Dobre – vioarăşi Luminiţa Ciobanu – violă), cât şi prin abordarea unui repetoriu variat din punct de vedere stilistic, susţinut printr-un nou sound, generat de introducerea percuţiei ca instrument de sine stătător.

INFO

Tierra Sin Pan

www.facebook.com/Tierra-Sin-Pan

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: