Thrillerul psihologic ”Fragmentar” ajunge de vineri la Iași

fragmentar

Lungmetrajul Fragmentar / Remainder, debutul artistului vizual de origine israeliană Omer Fast, intră din 9 decembrie în cinematografe și va rula la Cinema Victoria, din Iași, de vineri până joi, de la ora 19.30.

O adaptare după romanul cult al scriitorului britanic Thomas McCarthy, Fragmentar spune povestea unui tânăr care încearcă să-și reconstruiască trecutul din amintiri fragmentate. Eforturile sale obsesive sunt finanțate de o imensă despăgubire primită în urma unui accident pe care l-a uitat.

Comparațiile nu se lasă așteptate, într-un film care generează trimiteri către unii dintre cei mai mari regizori ai cinematografiei mondiale: „Fanteziile artistice din 8 ½, de Federico Fellini (1963), jocul stilizat din Mean Streets, al lui Martin Scorsese (1973), balansul temporal din La Jetée, de Chris Marker (1962), și amintirile mediate din Lost Highway, de David Lynch, toate astea rezonează și se repetă în Fragmentar”, spun criticii de la Apollo Magazine.

Pe Daily Express, Fragmentar este prezentat ca “un thriller întortocheat și deștept, în maniera lui Memento sau Inception, (…) o poveste neașteptat de antrenantă, ca o păpușă rusească, care sparge timpul și stimulează neuronii în cel mai plăcut mod.

Filmul a avut premiera la Festivalul de la Berlin și a fost selectat în competiție la TIFF și la Festivalul de Film de la Atena. Personajul principal este interpretat de actorul britanic Tom Sturridge, cunoscut din filme ca Departe de lumea dezlănțuită, sau On the Road. Cu toate că personajul pe care îl interpretează în Fragmentar nu depune absolut niciun efort să se facă plăcut (lucru cu care regizorul se mândrește), rolul a fost extrem de apreciat în publicațiile internaționale, fiind numit „un tur de forță magistral”.

Fragmentar, o co-producție Anglia-Germania, distribuit în România de Transilvania Film, va intra vineri, 9 decembrie, în cinematografe din: București (Cinemateca Union, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Băneasa, Cinema Europa), Bârlad (Cityplex Bârlad), Bistrița (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Cinema One), Cluj-Napoca (Cinema Florin Piersic), Constanța (Cityplex Constanța), Craiova (Cinema Patria), Deva (Cinema Patria), Gura Humorului, Iași (Cinema Victoria), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Pitești (Cinema Trivale), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Târgu-Mureș (Cinema Arta 3D), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Timișoara (Cinema Timis).

Parteneri media: Radio Tanănana, Cinemagia, Cooperativa urbană, Ziarul Metropolis, Orașul Meu, Acoperișul de sticlă, Cinefan, Radio România Cultural

INFO

Transilvania Film

transilvaniafilm.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: