“Thriller” – cel mai bun videoclip din toate timpurile

Videoclipul acestei piese intrate in legenda, in care Michael Jackson se transforma atit in vircolac cit si in zombie, a fost regizat de John Landis, in 1983. Specialistii considera ca lansarea pe piata a videoclipului “Thriller” a marcat momentul in care videoclipurile pieselor pop au devenit o forma de arta independenta. Cu o durata de 14 minute, “Thriller” a fost cel mai scump videoclip realizat pina atunci, avind un buget de productie de 500.000 de dolari.

Thriller

Michael Jackson – Thriller

Pe locul al doilea in sondajul realizat de editorii site-ului musicradar.com s-a clasat videoclipul piesei “Telephone”, un duet Lady Gaga – Beyonce, informeaza editia electronica a tabloidului britanic The Sun. Acest videoclip are o durata de noua minute si a fost regizat de Jonas Akerlund.

Lady Gaga – Telephone ft. Beyoncé

Un alt videoclip celebru, cel al piesei “Bohemian Rhapsody”, lansata de trupa britanica Queen in anul 1975, a ocupat pozitia a treia.

Queen – ‘Bohemian Rhapsody’

In Top 10, pe pozitiile urmatoare s-au clasat, in ordine, videoclipurile pieselor “Hurt” (Johnny Cash), “Sledgehammer” (Peter Gabriel), “Windowlicker” (Aphex Twin), “Smack My Bitch Up” (Prodigy), “Sabotage” (Beastie Boys), “Everlong” (Foo Fighters) si “Heart Shaped Box” (Nirvana).

Sursa: Mediafax

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: