”The True Cost” – proiectie de film si discutii

true cost discutii

REDU va invita joi, 11 februarie 2016, de la ora 18:30 la Sala Studio, Universitatea de Arte George Enescu, Conservator, Strada Costache Negruzzi 7-9 pentru a urmari filmul documentar ”The True Cost” si a discuta despre imbracaminte si ecologie.

The True Cost este o poveste despre îmbrăcăminte. Despre hainele pe care le purtăm, oamenii care le fac și impactul industriei textile asupra lumii noastre. Prețul îmbrăcăminții este în scădere de zeci de ani, în timp ce costurile umane și de mediu au crescut în mod dramatic.

The True Cost este un film documentar care relatează povestea nespusă a tuturor implicațiilor din spatele procesului de realizare al hainelor. Care sunt costurile reale ale lucrurilor pe care le purtăm?

După vizionarea documentarului va avea loc o discuție cu invitatul Lisbeth Lovbak Berg. Este un slow fashion designer care a studiat și lucrat în Norvegia și Franța, având colecții expuse pe podiumurile din Londra. Colecțiile realizate de ea îmbină arta și design-ul, oferind o atenție specială laturei ecologice.

Sala are o capacitate de 62 de locuri. Intrarea este gratuită.


Iniţiat de Asociaţia Mai Bine, ONG cu peste 6 ani de experienţă în activităţi privind protecţia mediului, REDU are drept scop reducerea cantităţii de deşeuri prin transformarea lor în produse cu impact pozitiv asupra comunităţii şi este susţinut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

INFO

REDU

Str. Petru Rareș, nr. 6 (vis-a-vis de hotel Majestic) Iasi

www.maibine.eu

www.facebook.com/redu.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: