THE SUNSET LIMITED, de Cormac McCarthy / FITPTI 2016

sunset-limited

Unteatru București va invita sambata, 8 octombrie de la ora 20:30  la spectacolul de teatru THE SUNSET LIMITED, de Cormac McCarthy, spectacol inclus in cadrul FITPTI 2016.

The Sunset Limited este drama mistuitoare a doi bărbați, doi străini a căror întâlnire întâmplătoare, în circumstanțe grave, este tratată cu un amestec de umor și patos. Povestea lui Cormac McCarthy se concentrează pe două caractere complet diferite – un fost deținut de culoare, profund religios care oprește tentativa de sinucidere a unui profesor universitar alb, antisocial, care încercase să se arunce în fața unui metrou la stația Sunset Limited.

În timp ce primul încearcă să inițieze o conexiune la nivel rațional, spiritual și emoțional, celălalt rămâne puternic pe poziție în disperarea lui profundă. În timp ce dezbaterea lor filozofică progresează, fiecare luptă cu pasiune să-și argumenteze și apere opiniile, în același timp încercând să îl aducă pe celălalt de partea sa.

Textul a devenit celebru dupa ecranizarea din 2010, cu Samuel L. Jackson si Tommy Lee Jones. Spectacolul a fost nominalizat la Premiile UNITER din acest an, categoria Cel mai bun spectacol.

Distribuția: Șerban Pavlu (White), Richard Bovnoczki (Black). Regia: Andrei și Andreea Grosu. Scenografia: Vladimir Turturica. Traducerea: Ioana Pelehatăi. Distribuția: Șerban Pavlu (White), Richard Bovnoczki (Black). Regia: Andrei și Andreea Grosu. Scenografia: Vladimir Turturica. Traducerea: Ioana Pelehatăi.

BILETE

Prețul unui bilet la spectacolele de seară este 30 lei, elevii, studenții, pensionarii, șomerii beneficiind de bilete de 10 lei. La spectacolele din cursul dimineții, prețul este 8 lei. Biletele pot fi cumparate si online, de pe bilet.ro

 

Ca la fiecare ediție, și la aceasta vor exista și evenimente conexe programului de spectacole (unele dintre ele programate a se desfășura în aer liber), evenimente precum spectacole-lectura, proiecții de filme de teatru, lansări de carte, conferințe, dezbateri etc., în așa fel încât toți spectatorii care și-au menținut sufletul tânăr să aibă de unde și ce alege.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: