THE SUNSET LIMITED, de Cormac McCarthy / FITPTI 2016

sunset-limited

Unteatru București va invita sambata, 8 octombrie de la ora 20:30  la spectacolul de teatru THE SUNSET LIMITED, de Cormac McCarthy, spectacol inclus in cadrul FITPTI 2016.

The Sunset Limited este drama mistuitoare a doi bărbați, doi străini a căror întâlnire întâmplătoare, în circumstanțe grave, este tratată cu un amestec de umor și patos. Povestea lui Cormac McCarthy se concentrează pe două caractere complet diferite – un fost deținut de culoare, profund religios care oprește tentativa de sinucidere a unui profesor universitar alb, antisocial, care încercase să se arunce în fața unui metrou la stația Sunset Limited.

În timp ce primul încearcă să inițieze o conexiune la nivel rațional, spiritual și emoțional, celălalt rămâne puternic pe poziție în disperarea lui profundă. În timp ce dezbaterea lor filozofică progresează, fiecare luptă cu pasiune să-și argumenteze și apere opiniile, în același timp încercând să îl aducă pe celălalt de partea sa.

Textul a devenit celebru dupa ecranizarea din 2010, cu Samuel L. Jackson si Tommy Lee Jones. Spectacolul a fost nominalizat la Premiile UNITER din acest an, categoria Cel mai bun spectacol.

Distribuția: Șerban Pavlu (White), Richard Bovnoczki (Black). Regia: Andrei și Andreea Grosu. Scenografia: Vladimir Turturica. Traducerea: Ioana Pelehatăi. Distribuția: Șerban Pavlu (White), Richard Bovnoczki (Black). Regia: Andrei și Andreea Grosu. Scenografia: Vladimir Turturica. Traducerea: Ioana Pelehatăi.

BILETE

Prețul unui bilet la spectacolele de seară este 30 lei, elevii, studenții, pensionarii, șomerii beneficiind de bilete de 10 lei. La spectacolele din cursul dimineții, prețul este 8 lei. Biletele pot fi cumparate si online, de pe bilet.ro

 

Ca la fiecare ediție, și la aceasta vor exista și evenimente conexe programului de spectacole (unele dintre ele programate a se desfășura în aer liber), evenimente precum spectacole-lectura, proiecții de filme de teatru, lansări de carte, conferințe, dezbateri etc., în așa fel încât toți spectatorii care și-au menținut sufletul tânăr să aibă de unde și ce alege.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Fondat: 1949, Finanţator: Consiliul Judeţean Iaşi

Adresa: str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FB: www.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: