Bruce Woodley, The Seekers

Bruce Woodley de la The Seekers este sarbatoritul nostru de astazi la Power Play. Nascut pe 25 iulie 1942 in Melbourne, Australia, Bruce a inceput sa cante de la 12 ani dupa incercarile esuate ale tatalui sau de a-l face sa invete o meserie adevarata.

The Seekers

The Seekers, 1970: Bruce Woodley, Athol Guy, Judith Durham, Keith Potger

Cu doi colegi de scoala formeaza in 1960 un grup de folk care va deveni 2 ani mai tarziu unul de rock, numele fiindu-i schimbat in The Seekers, primele hituri neintarziind sa apara. Mai ales ca vocea solistei de jazz, Judith Duran, cooptata in trupa, suna foarte bine. Compozitiile lui Bruce Woodley au intrat rand pe rand in topul australian incepand cu piesa din 1964, “I am australian”.

In 1967, celor de la The Seekers li se ofera sansa de a face cateva inregistrari in Marea Britanie, iar tinerii profita din plin si inregistreaza o piesa care avea sa devina cel mai mare hit al lor, “I’ll never find another you”, scrisa de Tom Springfield. In numai 3 luni, piesa avea sa depaseasca 1 milion si jumatate de copii vandute, iar The Seekers s-au trezit peste noapte asaltati de fani, de ziaristi si paparazzi carora cu greu le-a facut fata. Devenit un compozitor cautat, Bruce n-a ezitat sa-si construiasca o adevarata fabrica de hituri, compunand intr-un ritm sustinut pentru grupuri ca Simon & Garfunkel, Dicicle sau cantaretul de folk, Hans Pulsen. Au editat nu mai putin de 20 de piese in doi ani, dintre acestea numai 6 au ajuns in top 5. In 1970, in urma disputelor legate de stilul trupei, de drepturile financiare si de turnee, The Seekers se desfiinteaza iar Bruce incepe o cariera solo.

The Seekers

The Seekers, acum.

Primul sau disc a aparut in 1971 si era de fapt o colectie de reeditari ale unor piese mai vechi. Timp de 3 ani, Bruce a compus piese pentru alti artisti, pentru ca in 1974 sa participe activ la realizarea compilatiei “The Rowing Days Volume 1”. In 1987 se incearca o reuniune The Seekers si sunt reactualizate cateva dintre succesele din anii ’60, fara prea mare valva insa. In 1992, o alta reunire, de aceasta data in formula originala cu Judith Durnham la voce, are mai multa trecere la publicul american si britanic. Urmeaza un turneu mondial, un album live si un DVD pe care Bruce tine mortis sa introduca si piesa “I am Australian”. De parca nu trecusera 25 de ani de la compunere, piesa devine un succes imens in tara natala si multa lume il considera si astazi un imn neoficial al tarii cangurilor.

The Seekers au mai aparut ocazional la cateva concerte de caritate, la show-uri organizate de televiziunea australiana si la cateva petreceri private. Din playlistul lor nu a lipsit piesa pe care o vom asculta si noi astazi la Power Play – “I’ll never find another You”!

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: