The Second Deflowering /A Doua Deflorare, de Smaranda Ursuleanu @Galera Meru

Galeria Meru va invita sa vizitati expozitia The Second Deflowering /A Doua Deflorare, apartinand artistei Smaranda Ursuleanu. Curator: Livia Pancu.

Expoziția “The Second Deflowering” se incheie cu lansarea primei publicaţii Smaranda Ursuleanu, publicată de către Tranzit.ro/iasi. Vă aşteptăm vineri, 23 iunie, orele 5.30 pm în galeria Meru.

Lucrarea centrală a instalaţiei realizate la galeria MERU din Iaşi constă în aproximativ 3000 de printuri originale ale vulvei artistei, realizate în perioada iulie 2015 şi mai 2017.

Folosesc amprenta vulvei, multiplicând-o la nesfârşit, refractându-se în sute de cartonaşe ca un mozaic, un disco-ball al cărui sursă de lumină este chiar centrul de concentrare a întregii female energy” (S. Ursuleanu).

Artista înţelege această expoziţie – ce are loc în mod neîntâmplător acolo unde a şi lucrat pentru o perioadă de timp – în forma unei imagini a renaşterii artistice, deopotrivă dureroase şi directe. Expuse pentru prima dată în public şi realizate în cea mai mare parte special pentru spaţiul galeriei „Meru” prin contact fizic, fiecare dintre cartonaşe este unic. Fiecăruia i-au fost acordate timp, grijă şi textură.

În aceeaşi manieră, picioarele din gips expuse de o parte şi de alta a întrării păstrează onestitatea tehnicii mulajului în dialog cu imprimeul, acestea fiind picioarele artistei prin care pătrundem cu toţii în lucrare. „Sfârx”, o sculptură de mici dimensiuni al cărui început este un sân generic, al nimănui este şi el / ea înăuntru cu noi. Ne protejează. Ne ghidează.

vinul fiert era
ca menstruatia mea de a 4 a zi
a patra zi dupa scripturi
vâscoso-lichid
cu bule
maroniu
grena
doar mamei ii placea grenaul.
(Smaranda Ursuleanu, 2017)

Expoziţia va fi încheiată printr-un finisaj, cu ocazia căruia va fi lansată prima publicaţie a Smarandei Ursuleanu, editura tranzit.ro/ Iaşi si poate fi vizitata pana vineri, 23 iunie 2017.

Smaranda Ursuleanu (n. 1995, Dorohoi) este studentă a Facultății de Arte Vizuale și Design, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași , anul 3 – specializarea Artă Murală.

Livia Pancu (n. 1980, Iaşi) este curatoare care trăieşte şi lucrează în Iaşi. Este absolventă a secţiei de Murală din cadrul Universităţii de Arte „G.Enescu”(2004) şi a „Curating Contemporary Art” în cadrul Royal College of Art, Londra 2009. Din 2012 conduce spaţiul independent tranzit.ro/ Iaşi (Str. Al. Lăpuşneanu) împreună cu Florin Bobu şi Delia Bulgaru

 

Galeria de Artă MERU este dedicată proiectelor experimentale din aria artelor moderne. Susținem mai ales artiști locali, dar nu numai.   Este o inițiativă independentă, voluntară, solidară și nonprofit și este susținută financiar exclusiv prin motorul economic al conceptului, Cafeneaua Meru.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I, nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: