The MadPackers of Europe: 10.000 de kilometri prin Europa cu doar 100 de euro

Multi dintre noi au din când în când un dor de ducă, o nevoie teribilă să exploreze lumea. Si totusi, mereu apare altceva: bani nu sunt, programul e aglomerat, si excursia aia prin multe tări străine pe care o visezi de mic rămâne acolo, pentru viitor. Doi tineri ieseni, Bogdan Bors si Iulian Mavriş, si-au luat inimă în dinti, au amânat primul an de studii de la universitătile britanice unde au fost acceptati, si au zis că „e timpul”. Cei doi îsi propun mai mult decât o călătorie normală în jurul Europei, ci o expeditie caritabilă riscantă: o strângere de fonduri inedită combinată cu o adevărată provocare.

Bors Bogdan si Iulian Mavris

Ei sunt temerarii calatori: Bogdan Bors si Iulian Mavris

Sub denumirea de „The MadPackers of Europe”, Bogdan si Iulian vor să parcurgă 10.000 de kilometri prin Europa (jumătatea distantei dintre cei doi poli), plecând de acasă cu doar 100 de euro în buzunar (pretul unui bilet de tren de la Londra la Paris) si cu ghiozdanele în spate!

S-au aventurat în acest proiect nebunesc pentru a strânge fonduri pentru programul „Fiecare copil contează”, rulat de Salvati Copiii România. Întreaga călătorie va putea fi vizionată de oricine prin intermediul unui site cu materiale video, poze si un jurnal de călătorie, care va prezenta toate experientele prin care vor trece cei doi: autostopul, împărtirea aceluiasi acoperis cu persoane noi în fiecare noapte, vizitarea oraselor de pe traseu si alte „păţănii”! Pe acest site, oricine din întreagă lume va putea să contribuie cu orice sumă înspre a sprijini proiectul „Fiecare copil contează”, în timp ce va descoperi o Europă dincolo de stereotipuri, prin oamenii simpli pe care Bogdan si Iulian îi vor cunoaste si prin locurile deosebite pe care le vor vizita.

Traseul calatoriei

Bogdan si Iulian au părăsit tara pe 23 Aprilie, cu doar 100 de euro în buzunar, pentru a îsi începe ambitioasa călătorie de peste 10.000 de kilometri prin 10 tări europene, începând din orasul Napoli din Italia. Urmareste-le calatoria pe pagina de Facebook a proiectului!

INFO

www.facebook.com/pages/The-Madpackers-of-Europe/509076209138540

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: