THE KRYPTONITE SPARKS (Botosani) și NOUA ANI LUMINA (Iasi) au castigat Semifinala GBOB Moldova

Semifinala GBOB Moldova a avut loc Underground Pub Iași pe data de 19 SEPTEMBRIE 2015. În urma tragerii la sorți, formațiile au urcat pe scenă în ordinea următoare: Miriam (Chișinău), Subliminal Damage (Iași), The Kryptonite Sparks (Botoșani), Driftwood (Bacău), Focuri (Roman), Overtime (Iași), Nightmarion (Suceava), Atrivm (Tecuci), Got X (Bârlad), DerzelaS (Iași), Outstorm (Iași), The Iron Cross (Iași), Nouă ani lumină (Iași).

S-au CALIFICAT la Finala Națională GBOB: THE KRYPTONITE SPARKS (Botoșani) si NOUĂ ANI LUMINĂ (Iași).

Kryptonite-Sparks.-GBOB-Iasi

THE KRYPTONITE SPARKS (Botoșani)

Nouaanilumina.-GBOB-Iasi

NOUĂ ANI LUMINĂ (Iași)

PREMIILE acordate la Semifinala GBOB Moldova au fost urmatoarele:

 • Premiul Getic Art Studio (un EP de 3 piese, înregistrat GRATIS) – MIRIAM (Chișinău)
 • Premiul BRAVOnet.ro – ATRIVM (Tecuci);
 • Premiul Casei Municipale de Cultură Dorohoi: un spot în festival la Zilele Orașului Dorohoi, vineri 2.OCT.2015 – THE KRYPTONITE SPARKS (Botoșani);
 • Premiul Underground Pub: o cântare de club la Iași – MIRIAM (Chișinău);
 • Premiul Aquarius Center: o cântare de club la C-lung Moldovenesc – OUTSTORM (Iași);
 • Premiul Pub S4: o cântare de club la Bacău: ATRIVM (Tecuci), GOT-X (Bârlad), NOUĂ ANI LUMINĂ (Iași);
 • Premiul Aby Stage Bar: o cântare de club la Râmnicu Vâlcea – THE IRON CROSS (Iași);
 • Premiul Getic Art Studio a oferit o reducere de 10% tuturor formațiilor înscrise la Semifinala GBOB Moldova care doresc să înregistreze un EP de trei piese.

Componenta juriului Semifinalei GBOB Moldova a fost: Valuța Murariu (58, organizator de evenimente, și directoarea Casei Municipale de cultură din Dorohoi); Petru Vasile (25, online marketing specialist la BRAVOnet.ro, București); Mihai Emanuel Sterpu (alias Emi Arhicon, 34, director artistic la Pub S4, Bacău); Ștefan “Bobby” Stroe (34, organizator de evenimente la Suceava și director artistic la Aquarius Center, din Câmpulung Moldovenesc); Richard Constantinidi (46, director național GBOB România, președintele juriului, Cluj-Napoca)

Editia din 2015 a concursului GBOB România a inregistrat un record absolut la nivel national. Până acum, la ediția din 2015 a concursului GBOB România au urcat pe scenă 81 de formații, în 7 Semifinale regionale G-BOB (1. Transilvania Cluj, 2. Oltenia, 3. Muntenia-Dobrogea, 4. Crișana-Maramureș, 5. ARTmania, 6. Transilvania Mureș, 7. Moldova). 20 de persoane angrenate în domeniul muzical au participat în juriu și (pe lângă desemnarea finalistelor) au acordat 40 de premii la 29 de grupuri muzicale diferite!

Etapa de la Iași a fost deosebită prin faptul că organizatorii au reușit să adunăm 12 formații din șapte județe ale Moldovei, alături de o trupă venită de la Chișinău. Juriul a fost alcătuit din 5 persoane (care s-au întânit la Iași venind de la Cluj-Napoca, București, Bacău, Suceava și Dorohoi).  Prin cei peste 250 de spectatori, evenimentul este un prilej unic pentru marea majoritate a formațiilor debutante sau cvasi-cunoscute să cânte pentru prima dată într-un centru cultural important al țării în fața unui public local numeros.

S-au intamplat si cateva lucruri neplacute!

La Semifinala GBOB Moldova a dispărut premierul Tama, cu husă, al formației The Iron Cross. Artiștii au avut o zonă izolată, a lor, unde fiecare își ținea instrumentele și accesoriile până la momentul recitalului. Dacă acest premier a fost luat din greșeală de către cineva aflat în zona respectivă a sălii, organizatorii isi doresc  ca situația să fie remediată, iar accesoriul de percuție să fie returnat proprietarului. Puteți lua legătura cu formația sau cu clubul sau cu formatia și să stabiliți modul în care premierul să fie înapoiat.

A apărut un cometariu acid, complet gratuit la adresa competiției GBOB România din partea șoferului formației Focuri (Adrian Gherghel din Roman). Din cele expuse pe pagina lui de Facebook, există o râcă între Iași și Roman, sau cel puțin așa par sa stea lucrurile pentru el. Pe lângă faptul că atitudinea șoferului este greșită ceea ce declară este lipsit de temei:

 • 1) nu înțelege termenul de turism cultural;
 • 2) nimeni din juriu nu a fost din Iași;
 • 3) cel mai numeros public la eveniment l-a avut DerzelaS (din Iași);
 • 4) conform cu punctajul acordat formațiilor de juriu, Focuri a fost pe locul 6; conform cu votul publicului, Focuri a fost pe locul 2. În clasamentul general, Focuri s-a aflat oficial pe locul 3. Formația câștigătoare, Kryptonite Sparks, nu este din Iași, ci din Botoșani.

Formațiile au primit statistica punctajului din partea Juriului și a Publicului. Nu dorim să facem cifrele publice pentru că nu dorim să promovăm clasamente care să fie interpretate greșit. Toate formațiile care participă la acest concurs sunt câștigătoare prin faptul că se cântă LIVE și se pomovează piese proprii, ORIGINALE. În rest, totul depinde de energia transmisă de formație în sală, tonusul trupei în momentul recitalului, experiența de scenă, etc.

 

THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live din lume. GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate, organizată în 30 de țări pe 5 continente. Înscrierea este GRATUITĂ prin completarea unui formular online, disponibil AICI

Comunicatul GBOB 29: Asociația Sunetul Muzicii (rc)

INFO

GBOB Romania

www.gbob.com/battle-national.html/romania

www.facebook.com/SunetulMuzicii.GBOBRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: