Expozitia „THE HUMAN BODY”/ 22 martie – 4 august

Expozitia „THE HUMAN BODY”/ 22 martie - 4 august/ afisÎn premieră în România!

Expoziţia include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează.

Un eveniment produs de GForce Exhibitions și organizat de Events în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Expoziția „THE HUMAN BODY” se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” unde poate fi vizitată până pe data de 4 august 2013, zilnic de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00.

Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expoziția ”The Human Body” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.

Presa internaţională despre Expoziția „The Human Body”:

 • “Îți taie respirația, este teribila și chiar frumoasă” – Irish Times (Irlanda)
 • “O călătorie fascinantă în corpul uman” – Il Giornao Edelpi emonte (Italia)
 • “O expoziție impresionantă … Această expoziție unică îndeplinește toate așteptările” – Comerț Oostende (Belgia)
 • “Cea mai vizitată și controversată expoziţie de pe planetă… O adevărată călătorie de la știință la mister” – Libero-ul Sri (Italia)

Ce cred profesorii români despre expoziția “THE HUMAN BODY”
(fragmente din albumul de impresii de la Muzeul Antipa)

 • ”Foarte interesant pentru toată lumea. Nu ni s-a părut nimic […] să nu poată fi văzut de copii.” (prof. D.)
 • ”A fost o experiență ieșită din comun, total uluitoare. Păcat că nu este accesibil tuturor. Felicitări!” (prof. A.)
 • ”Această expoziție este instructivă, interesantă și binevenită. Pentru că oferă posibilitatea cunoașterii interiorului corpului uman dincolo de învelișul pielii. Foarte mulți oameni nu cunosc ce minune este corpul lor, inteligența superioară care a putut zidi ființa care este, evident, perfectă. Mulțumim organizatorilor pentru această posibilitate a cunoașterii noastre.” (prof. V. P.)
 • ”Așa da! Pentru că suntem sătui de ignoranță, ipocrizie și atitudine negativistă față de știință. Așteptăm și alte evenimente asemănătoare în curând.” (prof. M. L.)
 • ”Din nimic iată ce naștem! Fantastic! Extraordinar! Trebuie să vedem toți, să ne vedem așa cum suntem ca să fim mai buni, mai iubitori, sănătoși pentru copii noștri, pentru LUME.” (prof. C.)
 • ”…instructiv, educativ, organizare ireproșabilă, voi reveni însoțită de elevii mei”. (învățător D.O.)
 • ”Am văzut ceva cu adevărat uimitor, atât prin detaliile oferite cât și pentru măiestria cu care au fost realizate. Ne dorim și noi ca viitorii elevi să realizeze astfel de lucruri.” (prof. S. T.)

Expoziția ”The Human Body” își poartă vizitatorii într-o călătorie uluitoare prin nouă galerii ce prezintă componentele esențiale ale anatomiei umane. „De ce strănutăm?.. De ce sunt şoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului?.. Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilităţii? Care muşchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găseşte vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rău?” sunt doar câteva din întrebările la care veţi afla răspuns vizitând expoziția ”The Human Body”.

Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân grav afectat de fumat), ale obezității și ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpurile umane prezentate în cadrul expoziției „The Human Body” au fost donate, în conformitate cu legislația chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory; sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cercetează şi dezvoltă tehnica plastinaţiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate şcolilor de medicină, dar și vizitatorilor muzeelor, în scop educațional.

Prin plastinaţie, țesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular, și în mod definitiv. Această tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maximă grijă şi respect.

4 lucruri pe care nu le știați despre expoziția “THE HUMAN BODY”:

 • Atât Muzeul Olteniei (Craiova), Muzeul Județean de Știință din Ploiești, cât și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj au solicitat prelungirea expoziției în spațiile proprii. Dimensiunile acestor spații sunt din păcate însă insuficiente pentru amploarea expoziției.
 • Din datele organizatorilor, cel mai tânăr vizitator al expoziției a avut 2 ani, iar cel mai în vârstă 85 de ani.
 • Aproape 400 de școli, atât din învățământul privat, cât și din cel de stat, cu predare în limba română sau în alte limbi, și-au adus elevii, în grupuri organizate, să vadă expoziția de la deschiderea sa și până acum.
 • Conform datelor oferite de rețeaua Eventim din întreaga țară, peste 62 000 de români au trecut pragul expoziției până în prezent; dintre ei, peste 8000 au fost elevi cu vârstele între 7 și 18 ani.

BILETE

Biletele pot fi achiziționate de la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, înainte de a pătrunde în sala de expoziție sau, cu anticipație, online pe www.eventim.ro , sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

Adulți

– marți-vineri: 50 lei/pers.

– sâmbătă-duminică: 60 lei/pers.

Pensionari / Studenți

– marți-vineri: 40 lei/pers.

– sâmbătă-duminică: 50 lei/pers.

Copii (7-18ani)

– marți-vineri: 32 lei/pers.

– sâmbătă-duminică: 38 lei/pers.

Grupuri de peste 10 copii

– marți-vineri: 30lei/pers.

– pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa ca@events.ro

 • Abonament de familie

1 adult + 2 copii

– marți-vineri: 85 lei/grup

– sâmbătă-duminică: 100 lei/grup

2 adulți + 1 copil

– marți-vineri: 110 lei/grup

– sâmbătă-duminică: 120 lei/grup

2 adulți + 2 copii

– marți-vineri: 120 lei/grup

– sâmbătă-duminică: 135 lei/grup

 

INFO

www.antipa.ro

www.eventim.ro

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: