The Guardian, The New York Times, LensCulture și National Geographic în juriul de la Fotograful Anului în România

La inceputul săptămânii, s-a lansat la București Fotograful Anului în România, un concurs de fotografie cu premii de peste 20 de mii de euro, adresat tuturor creatorilor de fotografie români.

Juriul competiției reunește în premieră în țara noastră pe unii dintre cei mai buni profesioniști ai imaginii din toată lumea – fotografi, editori foto, manageri, curatori, organizatori de expoziții – cu experiență și în alte jurii în cadrul celor mai mari competiții din domeniu la nivel global.

Câștigătorii concursului Fotograful Anului în România au oportunitatea de a interacționa cu membrii juriului, care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine cum să-și construiască sau să-și continue cariera în domeniu.

O parte din membrii juriului vor veni la București pe 7 octombrie 2018, cu ocazia galei de premiere a concursului Fotograful Anului în România.

Președintele juriului este fotograful Roger Tooth, medaliat și membru al Societății Regale de Fotografie din Marea Britanie. Până în 2016 a fost directorul departamentului foto de la The Guardian și The Observer.

Fotograful Dean C.K. Cox a lucrat pentru numeroase publicații prestigioase, printre care The Associated Press, Le Monde, Vogue Italia și The New York Times. Este editorialist, documentarist și fotograf multimedia. A avut numeroase expoziții personale, iar în prezent predă cursuri de fotografie la o universitate din Hong Kong, după ce în trecut a colaborat cu universități din Suedia, Marea Britanie, Kazahstan și New York.

Alex Gâlmeanu este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români, publicat de reviste din România și din străinătate. A avut expoziții personale în Franța, Islanda și Irlanda. Este manager și curator de expoziții și are în portofoliu numeroase proiecte fotografice.

Jim Casper este Editor-in-Chief la LensCulture, o publicație de specialitate care atrage peste 3 milioane de vizitatori lunar. Este curator de expoziții de artă și face parte din juriile celor mai mari competiții internaționale de fotografie.

Ioana Moldovan este jurnalist și fotograf documentarist care a publicat reportaje în The New York Times, Al Jazeera English, LensCulture etc. Are numeroase premii internaționale, este autoare de expoziții și albume foto.

Craig Allen este editor foto internațional la publicația The New York Times și se ocupă de edițiile print, precum și de prezența online. În trecut a lucrat pentru Getty Images și AFP.

Anne Farrar este directorul foto al National Geographic Traveler SUA. În trecut, ca editor foto la The Dallas Morning News, a fost parte din echipa care a câștigat premiul Pulitzer pentru dosarele despre uraganul Katrina.

Iurie Belegurschi este un renumit fotograf de peisaj, fondator al Iceland Photo Tours. A câștigat competiții internaționale de fotografie și imaginile lui au fost publicate de reviste din toată lumea.

Rui Palha e specializat în fotografie de stradă și a fost inclus în mai multe topuri între cei mai buni fotografi din lume în acest domeniu. A câștigat premii internaționale, a publicat albume și a avut numeroase expoziții personale.

Vaughn Wallace este în prezent Senior Photo Editor la National Geographic. A fost în juriu la concursuri cum ar fi World Press Photo, PDN Photo Annual sau Photolucida Critical Mass.

Peter Svoboda este Head Curator pentru www.1x.com și fotograf. Are o listă impresionantă de premii câștigate, precum și expoziții în galerii importante din toată lumea. A fost publicat de National Geographic, The Guardian, The Telegraph etc.

Anca Cernoschi este preocupată de fotografia creativă. A primit numeroase premii și a expus în țară și în străinătate. Operele ei se află în galerii din străinătate și în colecții private.

Mesaj din partea lui Roger Tooth: “Sunt foarte încântat și onorat că am fost invitat să fiu președinte al juriului pentru această competiție de fotografie. Există o mulțime de secțiuni la care să vă înscrieți, deci uitați-vă atent la regulament și asigurați-vă că lucrarea voastră se potrivește bine categoriilor. Nu vă faceți griji cu privire la numărul de imagini pe care le introduceți, sunt obișnuit să văd multe imagini zi de zi. Deci mult noroc și spor la fotografiat!

Declarație Alex Gâlmeanu, membru al juriului: “Acum mai bine de 26 de ani am avut norocul să descopăr aparatul de fotografiat, iar descoperirea asta m-a facut să mă simt foarte privilegiat. Mi s-a oferit ocazia să pot explora lumea în care traiesc, dar, poate mult mai important, șansa să trăiesc din propria mea pasiune. În toți anii aceștia am învățat că o carieră de fotograf se face cu foarte multă muncă, dar și cu expunere. Fotografiile bune trebuie arătate, așa că îi încurajez pe mai tinerii fotografi români să se înscrie la aceasta competiție. Dincolo de premii, participarea poate fi și o foarte bună rampă de lansare.

INSCRIERE

Găsiți toate detaliile despre condiții și înscriere pe site-ul u www.fotografulanului.ro.  Aplicațiile se pot depune în perioada 25 iunie – 10 septembrie 2018.

Concursul Fotograful Anului în România este organizat de Bucharest Photofest, cel mai mare festival internațional de fotografie din București, împreună cu Fotografia Românească, una dintre cele mai numeroase comunități online de fotografi din România și susținut de Samsung România.

Partener principal: AQUA Carpatica

INFO

www.fotografulanului.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: