The Global Battle of the Bands 2011- Arenele Romane, 24-26 noiembrie

UPDATE: MANFELLOW sunt castigatorii GBOB Romania 2011  si vor reprezenta Romania la marea finala mondiala ce va avea loc în vara anului viitor.

In formula Dan Leompescu – voce , Claudiu Rusu – tobe, Andrei Filip – bass, Cristi Anca – chitara, Manfellow s-au facut remarcati inca din semi-finala  in care au prezentat piesele: “Why”, “Out Of Sight”, “Chasing The Sun”. Apoi, in finala de duminica si-au adjudecat victoria cu „Why” si „Out of Sight”.

Dupa încheierea competitiei Manfellow au declarat: “este o mare responsabilitate sa reprezentam Romania la nivel international, dar si o mare sansa de afirmare care ni se ofera”

Manfellow activeaza din vara anului 2011 si aduce in fata publicului un rock alternative cu influente indie si electro-pop. Formatia a mai fost premiata si la sectiunea Newcomers a Festivalului Stufstock 2011. Repertoriul Manfellow include deja peste 20 de compozitii, o parte din ele urmand sa fie incluse pe primul album al trupei.

In perioada 24- 26 noiembrie 2011 la Arenele Romane din Bucuresti se va desfasura a cincea editie nationala a competitiei The Global Battle of the Bands, organizata in Romania de catre Sfinx Experience.

white-walls - cistigatorii GBOB Romania 2010

Finalele din anul 2010 au avut loc in perioada 26 - 27 noiembrie, trupa White Walls fiind desemnata castigatoare de catre juriu; aceasta a participat la finala mondiala pe 26 februarie 2011 in Kuala Lumpur, Malaysia unde a ocupat locul 5, cea mai buna clasare a unei trupe romanesti la GBOB.

Competitia internationala dedicata muzicii live promite un premiu de 100.000 de dolari cistigatorilor, care vor avea de invins aproximativ 15.000 de concurenti din peste 40 de tari.

Pe plan mondial, The Global Battle of the Bands se afla la a opta editie. Inceput in 2004 cu 16 tari participante, la ora actuala peste 25 de tari sunt implicate in fiecare an si au facut din GBOB ‘’Campionatul Mondial de Muzica’’ pentru formatii. In fiecare an au loc spectacole de calificare la nivel local, regional si national in tarile participante pe tot globul iar castigatorii se intrec la finala mondiala.

Indiferent de virsta sau de genul de muzica abordat, orice formatie, cu o componenta de doi pina la opt membri, poate concura.

Inscrierea in concurs este gratuita si se poate face doar online prin intermediul website-ului oficial: www.gbob.com. Informatiile despre regulamentul de anul acesta si alte detalii suplimentare se pot afla de la organizatorul pentru Rominia, Sfinx Experience (email: gbob[@]sfx[.]ro; telefon: 021.335.34.81/82).

Cistigatorii nationalelor se vor reuni la finala mondiala si vor lupta pentru marele premiu si pentru trofeul “The Best New Band In The World 2011“.

Formatiile romanesti inscrise pina acum pentru concursul GBOB 2011:

Tagma; Classic Beat Orchestra; Sketch; Fire Escape; Indefiance; Psychogod; MT Place; Blind Puppet Cinema; Voodoo Puppets; Manfellow; Sideways; Prometeu; God (Iasi); Kalistenic; Savior Of Mine; X-plod; Zadar; Utopia; Non-Profit; Targ3t; Shifting Sands; Tips; Silent Spirit; LongRoad; Krepuskul; Day One

<<Printre formatiile inscrise  gasim si trupa GOD. Aceasta a fost formata in 1993, in Iasi, de fratii Lapusneanu, Constantin si Eugen. Stil muzical abordat: Gothic Metal, Viking/Pagan Metal. Le tinem pumnii!!>>

Castigatori editiilor anterioare GBOB Romania:

2007 – Grimus (Cluj)

2008 – The Marker (Codlea)

2009 – PhenomenOn (Bucuresti)

2010 – White Walls (Constanta)

Castigatorii GBOB:

2004 – SECOND (Spania)

2005 – KOPEK (Irlanda)

2006 –  HEAVY MOJO (USA)

2007 – BOYS IN A BAND (Insulele Feroe)

2008 –  FLOORS AND WALLS (Anglia)

2009 – RUSTIC (China)

2010 – DUBTONIC KRU (Jamaica)

Daca vreti sa ascultati piese ale trupelor inscrise in competitia de anul acesta incercati player-ul de mai jos.


Find more music like this on GBOB

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: