The Gardener Jazz Festival, editia a II-a

gardener-jazz-festival.

The Gardener Jazz Festival este un proiect cultural lansat independent prin intermediul căruia se doreşte apropierea jazzului de Iaşi. Sunteti invitati in perioada 22-24 octombrie 2015  la editia a II-a a ”The Gardener Jazz Festival”. Concertele vor avea loc in Sala Studio – TVR Iasi si in ”La Baza”.

Contextul cultural ieşeanan actual impune (re)apariţia unui festival de jazz, nu atât într-o formulă clasică de organizare, cât mai ales ca un pretext motivant de apropiere a muzicienilor şi iubitorii muzicii de calitate de fenomenul jazz.

Dupa cum spune şi numele festivalului, acesta s-a născut în aminitirea marelui artist ieşean Radu Grădinariu.  Pentru cei ce nu l-au cunoscut, Radu a fost în primul rand un mare iubitor de muzica. Indiferent de instrumentul ales (fie el chitară, cobză, ţambal, caval sau percuţie) sau de genul muzical pe care il aborda, Radu promova muzica bună prin numeroasele proiecte muzicale în care era activ implicat.

Bogdan Grădinariu, directorul festivalului, a declarat că „Prin intermediul «Festivalului Internațional de Jazz Richard Oschanitzky» Iașul avea o bază culturală solidă în ce privește muzica Jazz. Însă odată ce acest festival a dispărut, s-a creat un golpe care noi vrem să-l umplem.Totodată, festivalul are și un fond emoțional, întrucât reprezintă o memorie vie a fratelui meu, Radu Grădinariu, cel care a dat numele primei ediții și care a plecat dintre noi anul trecut.

Prima ediţie a festivalului a pregătit terenul pentru cea din acest an, astfel încat pe scena din Sala Studio a TVR Iaşi vor urca nume cunoscute atat din jazz-ul romanesc, cat şi din cel internaţional. Prima ediţie a The Gardener Jazz Festival s-a desfășurat în 2014, unde au fost prezenți peste 250 de persoane și s-au cântat peste opt ore de muzică live. Pentru alte detalii precum și concursuri care vor consta în cărți despre istoria muzicii, vă așteptăm pe pagina nostră de Facebook.

PROGRAM

Joi, 22 octombrie, ora 19:00, Sala Studio – TVR Iasi

  • Alex Jaxx Smooth Band
  • A-C Leonte Quartet
  • Hot Club de Bucharest

Vineri, 23 octombrie,  ora 19:00, Sala Studio – TVR Iasi

  • Hippie Music (Germania)
  • Sorin Romanescu si Elena Morariu
  • Viorica Pintilie Trio

Sambata, 24 octombrie, ora 20:00, ”La Baza”

  • Andra Botez
  • Jam session

Intrarea este libera!

Sponsori: Thinslices; SCC; La Baza; Cynny (http://cynny.com); La Conac; Acaju; Cuptorul Moldovencei; Restaurant EOS Club; Carrefour Felicia; Libraria Humanitas; Miolk; Non; Pixel Bonkers; Printco; Wedalert

Parteneri: TVR Iasi; Fundatia Comunitara Iasi; Centrul Cultural German; Studioul de Baza

Parteneri media: Radio Romania Iasi; STUD PASS; Zile si Nopti; The Fest; IasiFun; AltIasi; Iasi4u; FunMaps; Ziarul de Iasi.

INFO

TVR Iasi – Sala Studio

Str. Lascar Catargi 33

www.facebook.com/The-Gardener-Jazz-Festival

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: