The FRESH in the GARDEN

The Fresh in The Garden prezintă 8 iulie 2017, ora 14:00: akua naru Full live band, DeliricxSilent Strike feat. Muse Quartet, Robin and the Backstabbers Acoustic, Laurel Live, Boca 45, Dimitris Bats Acoustic

Akua Naru (Latanya Hinton) a descoperit arta rimelor în copilărie, demonstrând un talent de un lirism profund, transpus azi în spectacole muzicale extraordinare. Povestea ei începe în New Haven, USA, fiind relatată pe albumul de debut ”The Journey Aflame”. Un maestru feminin al cuvintelor, Naru atrage atenția oriunde cântă, din Philadelphia până în Africa de Vest. Stabilită în Germania pentru a crea muzică, ea înregistrează cu grijă toate experiențele sale, fuzionând diverse genuri muzicale cu propriul său stil de hip-hop.

De la lansarea albumului ei de debut în 2011, Naru a reușit într-un timp scurt să devină un model pentru femeile din hip-hop. Critici de jazz și hip-hop, precum și profesori universitari din New York și Moscova consideră acest album o contribuție reală la dezvoltarea hip-hop-ului. Ajuns numărul 1 în topurile radio din Statele Unite, single-ul “The World is listening”, produs cu ajutorul lui JR&pH 7, a fost cotat în top și de diferite posturi de radio naționale din Franța și Germania, dovedind exact ceea ce transmite, că lumea ascultă.

După colaborări fructuoase cu Tony Allen, Lords Of The Underground, Patrice, Tete, Wax Tailor și Ahmir “Questlove” Thompson din The Roots, Akua Naru produce în 2015 albumul “The Miner’s Canary”. Inspirat de persoanele de culoare din America și nu numai, albumul cu titlu-metaforă anunță un experiment social, în analogie cu practica minerilor de a aduce în mină un canar pentru a identifica o scurgere de gaze. Explorând în profunzime conștiința socială, Akua Naru combină cu măiestrie jazz, neo soul, blues, R&B, hip-hop cu rime sociale și conduce mișcări artistice comparabile cu Lauryn Hill & The Roots 90. Muzica sa devine astfel un omagiu adus muzicii soul și un model elocvent pentru generațiile viitoare de artiști.

Deliric e pasionat de hip-hop de când se știe. De poezia acestui stil muzical, de ritm, de jocurile de cuvinte. A pus bazele primei sale formații la 11 ani, împreună cu doi prieteni de joacă. Pe cât de imaginare erau versurile cu care se juca în copilărie, pe atât de mult își expune acum sufletul în muzica sa, fiind apreciat pentru sinceritate și transparență.

La sfârșitul anilor ’90 a co-fondat Facem Records, primul label independent de hip-hop din România. În aceeași perioadă a înființat proiectul C.T.C. (Controlul Tehnic de Calitate), trupă din care face parte alături de Vlad Dobrescu și DOC. În 2005 au lansat “Dificultăți Tehnice”, primul lor album. Este materialul în urma căruia au devenit una din cele mai influente trupe hip-hop din România. A urmat primul lui album solo, “Inspecția Tehnică Periodică”, în 2011. 21 de piese, la care a colaborat cu foarte mulți artiști și producători. ITP a devenit rapid cel mai bine vândut material românesc în mediul online.

La sfârșitul lui 2011 decide să lanseze un nou single, “Ambrozie”, realizat în colaborare cu Silent Strike. Acesta a fost promovat direct printr-un videoclip regizat de Hypno, care a strâns aproape 5 milioane de vizualizări pe YouTube. În 2013 a lansat mixtape-ul “Delicatese”, material ce abunda în freestyluri, dar și piese noi.

Pe Silent Strike l-a cunoscut în 2005, când, împreună cu colegii din C.T.C., au colaborat la piesa “Echilibru”. Au urmat mai multe piese Deliric și Silent Strike: Gloanțe Oarbe (în 2009), Demoncrație (2010), Negru (2011), Ambrozie (2011). 2016 este anul care marchează primul lor album împreună, DELIRIC X SILENT STRIKE. Este un material extrem de personal, cu versuri care-i reflectă trăirile. Acesta poate fi descărcat de pe deliric1.ro , ascultat pe canalul Facem Records de YouTube (https://www.youtube.com/user/FacemRecordsTV/videos ) sau Soundcloud (https://soundcloud.com/deliric). Pe Deliric îl puteți urmări pe pagina lui de Facebook (https://www.facebook.com/Deliric1/?fref=ts ).

Silent Strike este un compozitor local de muzică electronică și de film. Cu 6 LP-uri și 6 EP-uri la activ, prezența sa în deschiderea unor artiști precum Faithless, Bonobo, Amon Tobin, Saul Williams, Dj Krush, Venetian Snares, Recoil, Jazzanova, Akua Naru, Kode9, Dj Food, Robot Koch și Mr. Meeble a venit firesc.

Colaborările sale cu muzicieni și tot tipul de artiști sunt extinse. Dintre ei merită menționați Lucian Ban, Mat Maneri, Alex Harding, Adrian Enescu, Ada Milea, Madam, Alexandrina, Monooka, Maria Radu, AiNA Roxx, Kazi Ploae, Norzeatic, Makunouchi Bento, Yvat, brazda lui novac, Specii, Subcarpați, ∆Aimon, Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Electric Brother, DJ Vasile, Matze, Alienpimp, Dj Undoo, Dj Limun și mulți alții.

ROBIN AND THE BACKSTABBERS: Paul Simon vânător de recompense. Talk Talk căzând pe scări. Bruce Springsteen râzând in somn. James Hetfield vorbind în șoaptă ca să nu se trezească ăla micu. Propria voce, auzind-o înregistrată pentru prima dată. Tocuri înalte pe asfalt, în curtea școlii pe care ai terminat-o de mult. Abraham Lincoln trăgându-i clopotele lui Naomi Watts // În orice caz, cu cât ești mai departe de garderobă, cu atât sună mai bine.

R. e responsabil de voce, chitară, bruiaj, balistică și seismologie, în timp ce ShakeHeartbreak se ocupă de baterie, limnologie, radiogoniometrie și vexilologie, Norman Bates de chitară, voce, taxidermie și hagiografie, iar Oigăn de bas, herpetologie, orografie. Dragonul Roșu are printre activități saxofon, clape, navigație și serigrafie, iar TRădanu la baterie, sericicultură, cadastru și exponometrie.

Crescută în Sout Hampton, Laurel este o artistă londoneză de doar 22 de ani văzuta ca noua speranță new pop underground. Cântăreață, compozitoare și producătoare, Laurel Arnell-Cullen și-a lansat primul EP, PARK, la labelul indeptendent Counter Records , parte din Ninja Tune. Piesa ‘Hurricane’, extrasă de pe EP, și-a făcut debutul la BBC Radio 1, precum și printr-un videoclip fascinant, oferit în premieră și exclusivitate de publicația V Magazine.

Înregistrat în studio-ul din dormitorul său localizat în East London, PARK demonstrează prin piese ca ‘Hurricane’ o maturitate muzicală impresionantă, susținută de o voce cultivată și compoziții livrate cu tandrețe și incredere. Prin ‘Life Worth Living’ și ‘San Francisco’, single-uri lansate la label-ul Theia în 2016, talentul artistei a fost recunoscut de BBC Radio 1, Beats1, Apple, Spotify, New York Times, The Guardian, i-D, DIY și multe altele, ajungând în Top 3 pe Hype Machine’s Popular Chart, cu peste jumătate de milion de audiții în prima lună.

DJ și producător din Bristol, Marea Britanie, Scott ”Boca” Hendy aka ”Boca 45” este un foarte iscusit făuritor de beat-uri, care după 10 ani, poate fi liniștit considerat unul din promotorii genului funky breakbeat. Pasiunea lui nestăvilită pentru funk, soul, hip-hop și psych transformă orice sunet ieșit din turntable-ul său în coloana sonoră a unui dans nebun, Boca 45 jucând în aceeași ligă cu RJD2, DJ Format și DJ Shadow.

Ceea ce artistul numește cu mândrie febra ”Boca 45” se regăsește în cele trei albume solo lansate, Pitch Sounds, Vertigo Sounds și Bombonera Sounds, în colaborările cu DJ Andy Smith și lansate sub egida “Dynamo Productions”, precum și în noul proiect ”Beekeper”, dezvoltat împreună cu promițătorul DJ Parker. În același timp, Boca formează cu Gee la voce, trupa ”Malachai”, în care creează cu aceeași minuțiozitate ritmuri intense, oferind o călătorie halucinantă în muzica underground britanică. Cei doi flăcăi au lansat două albume cu Domino records, casa de discuri a Arctic Monkeys sau Animal Collective.

O prezență muzicală prolifică, dar atrasă de abscons, Scott Boca Hendy are la activ numeroase lansări sub diferite nume de scenă cu faimoase case de discuri ca “Island”, “Domino”, “Grand Central”, “Jalapeno”, “Unique” și “Jack To Phono”. Pentru că îi place să se fofileze ca persoană, lăsând seturile create să vorbească în locul lui, singurul mod de a absorbi energia sa molipsitoare este să te zbengui la show-ul lui și să intri în ”febra Boca 45”.

Dimitris Bats este un nou proiect muzical din București ce abordează un gen muzical alternativ cu influențe electro-pop.
Primul single urmează să fie lansat în luna mai, iar prima apariție live va fi în cadrul evenimentului “The Fresh in The Garden”.

BILETE

Early bird – Primele 1000 de bilete le găsiți la prețul special de 49 lei. Disponibile pe http://thefresh.ro/, la H2O Shop și în rețelele Myticket.ro, Iabilet.ro și Blt.ro

PARTENER: LILLET. SPONSORI: AHEAD EVENTS, GROLSCH, AQUA CARPATICA, URBAN MONKEY, LE BOUTIQUE HOTEL MOXA. PARTENERI MEDIA: Utv, PRO FM, Promenada, 24 fun, actuality.ro, alltime clubbing, anyplace.ro, best-event.ro, bestmusic.ro, bucharest city app, djsets.ro, hyperflesh.ro, iconcert.ro, infomusic.ro, in stilul meu, musicaddict.ro, musicnights.ro, m.o.v. (miscarea oamenilor visatori), orasulm.eu, one vibe, papercuts.ro, revista atelierul, revista iqool, social agenda, sapte seri, student din provincie, urban.ro, uzr.ro, vinsieu.ro, zonga, zile si nopti

ACCESUL ESTE STRICT INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!

INFO

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: